Klaus Iohannis condamnă atacurile de la Copenhaga

Președintele Klaus Iohannis reacţionează după atacurile din capitala daneză.

15 feb. 2015, 09:59
Klaus Iohannis condamnă atacurile de la Copenhaga

KLAUS IOHANNIS condamnă cu fermitate atacurile teroriste de la Copenhaga, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

”Acțiunile teroriste au început la un centru cultural, în cursul unei dezbateri privind islamismul și libertatea de expresie, și au continuat în apropierea unei sinagogi din centrul capitalei daneze. După atentatele din luna ianuarie, de la Paris, sunt vizate din nou libertatea de expresie și diferențele religioase. România își reafirmă sprijinul față de lupta împotriva terorismului și față de măsurile europene de combatere și descurajare a oricăror tentative de terorism”, se arată în comunicatul citat.

”În același timp, toleranța față de credințele religioase ale popoarelor trebuie să fie respectată și cultivată atât în presă cât și în discursurile publice”, mai transmite Președinția. 

Două atacuri armate au avut loc în ultimele ore în capitala daneză. Sâmbătă după-amiaza, două persoane au deschis focul asupra centrului cultural Krudttønden din cartierul Østerbro, la Copenhaga, unde se desfăşura o dezbatere despre artă, blasfemie şi libertatea de exprimare. Un al doilea atac a avut loc în timpul nopții de sâmbătă spre duminică. Un bărbat, membru al comunităţii evreieşti, a fost împuşcat mortal după ce a deschis focul asupra unor poliţişti, în apropierea unei sinagogi.

ATENTATE Copenhaga. Prima imagine cu autorul şi momentul atacului de la centrul cultural FOTO VIDEO