KLAUS IOHANNIS, criticat de Deutsche Welle: Şi-a RATAT startul. Şi-a adus aproape INŞI parţial discreditaţi

Publicat: Marţi, 30 Decembrie 2014 09:33 // Actualizat: Marţi, 30 Decembrie 2014 09:49 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele Klaus Iohannis este criticat dur într-un articol publicat pe site-ul Deutsche Welle, intitulat "Un bilanţ ambiguu la pragul anilor". "Bilanţul de sfârşit de an românesc ar fi trebuit să fie excelent, nu doar fiindcă Dacia a devenit cea mai de succes marcă europeană. Ci datorită deznodământului scrutinului prezidenţial. Dar Iohannis şi-a ratat startul", notează autorul articolului.

Un start foarte problematic al preşedintelui Klaus Iohannis, adaugă Deutsche Welle în articolul publicat pe site.

"Din păcate, noul preşedinte, cel investit cu speranţe imense, probabil exagerate, în măsura în care are în faţă o misiune extrem de grea şi mijloace politice destul de puţine şi de precare spre a o îndeplini, a debutat cu stângul în noua sa funcţie.

Sfătuit rău, Iohannis, a cărui sarcină supremă nu este doar prezervarea securităţii României şi deci şi a alianţelor ei externe, ci şi să constituie un reper moral pentru concetăţenii lui, a ales să-şi înceapă cariera prezidenţială decorând un simpatizant legionar. Fireasca reacţie alarmată a unui ONG monitorizând antisemitismul în România n-a întârziat să aibă loc.

Că Iohannis nu va obţine pentru această decizie note excelente la Washington sau în alte capitale occidentale se înţelege de la sine, chiar dacă şi în ţară şi în străinătate se va ţine sema de perioada de graţie de 100 de zile care i se acordă îndeobşte unui lider începător. Totuşi, gestul său e prea grav pentru a putea fi trecut cu vederea.

Şi mai grav e semnalul funest pe care-l transmite nefericita decizie. Dacă ar fi cotat exclusiv ca al preşedintelui, acest semnal ar fi devastator. (...)

Klaus Iohannis l-a rechemat pe ambasadorul din Germania. Lazăr Comănescu, posibil consilier prezidenţial

Ar fi fost elementar ca şi Andrei Muraru, fost director executiv la IICCMER, actual consilier al preşedintelui, să ştie toate acestea. A ignorat el profilul celui decorat la 22 decembrie? L-a cunoscut şi nu i-a păsat? În ambele situaţii greşeala sa ar fi, dacă el a comis-o, de neiertat", scrie semnatarul articolului, Petre M. Iancu.

Potrivit acestuia, această decizie semnalează "un deficitar instinct prezidenţial pentru alegerea sfetnicilor săi, dacă o exceptăm pe excelenta sa purtătoare de cuvânt."

"Or, în ciuda criticilor îndreptăţite pe care le-au stârnit din capul locului unele din opţiunile sale, noul preşedinte a ales să-şi aducă aproape şi inşi parţial discreditaţi, ori cel puţin controversaţi, cu un bilanţ reformist, ori în materie de memorie şi propensiune pro-occidentală, prea anemic ca să fie bine României viitoare.

S-ar putea, evident, argumenta, că Iohannis încearcă să fie ceea ce a vrut şi promis, în speţă, un „preşedinte-mediator", în stare să aplaneze tensiuni şi să readucă pacea unui popor grav polarizat. Gestul prezidenţial, aşa cum l-au pregătit consilierii săi, poate avea deopotrivă resorturi raţionale şi mai puţin raţionale. (...)

Mihai Răzvan Ungureanu, numit CONSILIER al preşedintelui Klaus Iohannis

Dar sunt toate acestea demersuri şi atitudini recomandabile pentru Iohannis? Aşa să arate oare „România lucrului bine făcut?" Oare aşa ar fi vrut românii care au declanşat revoluţia civică de la 16 noiembrie, să se vadă unită naţiunea? Cum se văd oare în ţară şi în lume violentele atacuri antisemite la adresa istoricului şi politologului româno-american Vladimir Tismăneanu, care, pe bună dreptate, a deplâns în termeni fără echivoc decorarea lui Octav Bjoza?", se mai arată în articol.

Autorul se arată însă convins că Iohannis e "îngrijorat de aplauzele la scenă deschisă, pe care decorarea lui Bjoza le-a cules la extrema securisto-legionară a societăţii româneşti":

"Pe lângă handicapul unor consilieri nu tocmai in corpore competenţi, precum şi cel, la fel de alarmant, al absenţei unei majorităţi guvernamentale şi al susţinerii de către un partid dispus şi capabil să preia puterea, Iohannis are, ce-i drept, şi un atu extrem de preţios. E capitalul, de fapt inestimabil, al încrederii românilor.

Şeful statului ar trebui să fie însă edificat că acest capital iniţial, fie şi imens cum e, rămâne volatil şi se poate irosi vertiginos, în siajul unor repetate decizii eronate. E cert că şi preşedintele şi alţii mai au timp să înveţe. În fond, nimeni nu s-a născut maestru. Să sperăm aşadar că, la cumpăna dintre ani, înţelepciunea, la Cotroceni şi aiurea, va reveni în prim plan şi va spori decisiv."

loading...
21 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
31 dec 17:49
Răspunde | Votează email 0 email
tinotinel
Da Asta este parerea ta,se pare ca nu aveti aceias placere si respect pentru oameni cu probleme de la stat s-au crezi ca in Germania se da onoare la cite un puscarias ce lupta pentru dreptate,,Startul este Bun mai ales ca na inceput curatenia inca,,,
31 dec 04:40
...criticat dur într-un articol publicat pe site-ul Deutsche Welle, intitulat “Un bilanţ ambiguu la pragul anilor”. Citește mai departe… Source: romaniatv.net
...
31 dec 02:04
Răspunde | Votează email 1 email
LordVisik
De ce nu este criticata si moscova pentru parada cu tenta comunista unde troneaza la fiecare 9 mai secera si ciocanul, unde aici doarme impaiat Guru Sovietic - Lenin, de ce nu critica europa si sutele de monumente inchinate lu guru` sovieticul? O secera ce a secerat zeci de milioane de oameni !! zeci de milioane vs. 5.000.000 de morti in era nazista ! Matematica asta cam grea dar si logica,,7-8.000.000 de ucrainieni morti in iarna dintre 1932-33 ...civili cu zecile de milioane..SCARB.E COMUNISTE !!!
30 dec 23:55
Răspunde | Votează email 0 email
Van Batz
Nea Ciolannis si adus in sfarsit aminte de ce a candidat la presedentia Romaniei.
30 dec 22:17
Răspunde | Votează email 0 email
Berger Schnauzer
Unser CIOLOVEC schlägt wieder. Hätte ich von DV mehr erwartet! Herr Ghitza die Code ist gut aber Ihr Scheiss Blatt nicht!
30 dec 22:00
Răspunde | Votează email 1 email
liviuioan
Periculos de bine--inceput de mandat--PROFESORUL--a studiat atent un anumit personaj--care totusi nu a mutat atat de decisiv --varsta--generatiei cu care vrea sa lucreze---mat-- Corul bocitoarelor--ICR-iste si al ofiterilor acoperiti din presa , la care culmea s-a alaturat tocmai cel care-i critica ( FALS )--RASPUTIN de GAGESTI--IONICA--cubaneza--dragostea lui--au sarbatori negre--ca nu stiu ce le mai pregateste--MOS KLAUS--ce fel si cati ani .
30 dec 20:21
Răspunde | Votează email 3 email
dorinteodor
comentariul DW este prostesc. nu a fost decorat un simpatizant legionar ci seful organizatiei fostilor detinutilor politici. pot fi condamnati fostii detinuti politici pentru ca au un astfel de sef?
30 dec 18:14
Răspunde | Votează email -7 email
aers
Nu cred ca realizeaza inca...functia pe care a dobandit-o. Nu intelege ca este presedintele Romaniei...nu al Sibiului.
30 dec 17:40
Răspunde | Votează email 4 email
Dan Vas
Titlul e incorect. Cel care l-a criticat este un Iankal, din tagma lui Tismenitchi. Fac gura peste tot uitandb ca au adus comunismul cu tancurile sovietice , si ca sub conducerea lor au fost omorati 50 milioane oameni in imperiul ciomunist.
30 dec 15:52
Răspunde | Votează email 5 email
Gabi
“Iohannis nu va obţine pentru această decizie note excelente la Washington sau în alte capitale occidentale”. Clar, nu? FMI ne da sau nu voie sa facem sau san u facem ceva! Clar, nu? Israelul ne spune ce este bine si ce nu! Clar, nu? Moscova se opune unor masuri luate in Bucuresti ! Dar FMI se opune alocarii de fonduri armatei ! Clar, nu? Noi ne mai traim viata noastra sociala sau suntem sclavii altora? Trebuie sa ne negam istoria, trebuie sa mintim in legatura cu trecutul nostru, pentru a nu supara pe cei care doresc sa platim pentru un holocaust inexistent. Pentru ca tatal lui Ion Ilici Iliescu a facut puscarie pe vremea maresalului Ion Antonescu, fiind infiltrat de Moscova bolsevica pentru destabilizarea Romaniei, maresalul nu mai trebuie pomenit in istoria neamului si nu trebuie sa-l omagiem pentru ceea ce a facut bun. Dupa ce Domnul Presedinte Klaus Johannis a decorat pe cel care a facut puscarie grea pe vremea “bunastarii comuniste”, m-am informat cine este acesta si de ce este contestat. Stupoare! Cei care ne-au implantat in pieptul tarii o organizatie criminala si urmasii lor cauta acum nod in papura bietului om, care a rezistat insa cu barbatie tuturor relelor facute de acei criminali, dar si presedintelui care l-a decorat. Motivul? Simpatii legionare! Va amintiti cine spunea tov. Ion Ilici Iliescu ca demonstrau in Piata Universitatii inainte de 13-15 iunie 1990? Legionarii! Daca avea trei ani cand legionarii iesiau din istorie si intrau in puscarie, nu prea conteaza. Este o teama viscerala fata de romanii care sunt drepti in judecata, care nu se lasa prostiti de jegurile comuniste si neocomuniste, care protesteaza impotriva hotiei generalizate practicate de urmasii comunistilor de ieri, “democratii neocomunisti” de astazi. Oamenii buni din tara aceasta sunt legionari, pentru ca legionarii isi propusesera sa moara pentru tara lor, pentru a o apara de ciuma rosie coordonata la Moscova de numerosi evrei. Pacat ca evreii normali, majoritari nu a
Afişează următoarele 10 comentarii
Afişează toate comentariile
1
EUR
4.8398
RON
03 Jun
noapte 10 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H