KLAUS IOHANNIS, criticat pe Facebook: Sunteţi preşedinte doar pe FB. Ne dezamăgiţi, ne-am cam săturat

Klaus Iohannis este aspru criticat pe pagina sa de Facebook pentru că preferă să comunice pe reţeaua de socializare, în loc să aibă declaraţii publice pe teme importante din viaţa politică. Unii dintre cei care comentează la postările preşedintelui spun că l-au votat, în noiembrie, şi se declară dezamăgiţi de strategia şefului statului. 

27 mart. 2015, 13:21
KLAUS IOHANNIS, criticat pe Facebook: Sunteţi preşedinte doar pe FB. Ne dezamăgiţi, ne-am cam săturat

Preşedintele Klaus Iohannis a reacţionat, pe Facebook, după decizia Senatului de a-l scăpa de arestare pe Dan Şova. Acest mod de a reacţiona a fost sancţionat de unii lideri de opinie, însă nici susţinătorii preşedintelui, cel votat de aşa-zisa „Generaţie Facebook”, nu sunt încântaţi de comunicarea şefului statului.

Multe dintre comentariile la ultimele postări ale preşedintelui îi sunt potrivnice. 

În seara în care oamenii au ieşit în stradă, în Bucureşti şi la Cluj, pentru a protesta faţă de votul dat în cazul Şova, preşedintele participa, la Castelul Peleş, la dineul oferit de Casa Regală la Castelul Peleș, cu ocazia zilei de naștere a Principesei Moștenitoare Margareta. 

În acest context, unii internauţi au dezaprobat implicarea preşedintelui doar la nivelul paginii de socializare:

Domnule președinte, țara arde și baba se piaptănă! Eu cred că echipă dvs de comunicare confundă funcția în care ați fost ales, cu statutul de „vedetă” autohtonă. E timpul să ieșiți public și să uzați de prerogativele pe care vi le conferă Constituția și să lăsați FB-ul pe plan secund. Românii au mari așteptări de la domnia voastră! Nu-i dezamăgiți!

Cand aveti de gand sà coboràtì ìn stradà? Ce faceti cu parlamentul penal, cu averile din fraudà!

Trebuia sa fiti in P-ta Universitatii, nu la Peles ca nu v-a votat principesa Margareta, ci tinerii aia de au fost ieri in strada ca sa apere democratia si statul de drept, stiti dvs chestiile alea doua ptr care sunteti garant! Sunteti o mare dezamagire! Nu vrem liniste, nu vrem convietuire pasnica cu niste ordinari de cea mai joasa speta ca ponta &co! Fiti presedintele romanilor, nu presedintele coruptilor!

Domnule Iohannis, nu intelegeti ce semnificatie a avut ziua de ieri pentru tara. Cu o mare dezamagire, daca ati decis sa fiti presedinte doar pe FB, eu va iau prerogativul. V-am dat unlike.

CITEŞTE ŞI CTP îl CRITICĂ pe Klaus Iohannis: Preşedintele monologhează pe Facebook. Ce este asta?

Klaus iohannis lumea fierbe in romania!! ne-am cam saturat de aparitii doar pe fb..

Noi am „participat” la o lovitura teribila la statul de drept, a fost ieri, in vazul tuturor, stiti ceva despre asta?! Aveti de gand sa le adresati cateva cuvinte ordinarilor din parlament si senat? Suntiti cu noi aici, va pasa? Sau trebuie sa incepem noi, din nou ca in noiembrie, sa facem ceva „valuri”?

Ne-ati promis normalitate in politica!!! Treceti la Tribuna Presedentiei si luati cuvantul, fiti un adevarat lider !!!!!

Si uite asa trec 5 Ani cu postari pe Facebook,si dupaia mai trece 5 Ani ca sa ia atitudine

Domnule presedinte, eu impreuna cu familia mea te-am votat…. Fa-ma sa-mi aduc aminte de ce te-am votat… Fa-ma sa fiu mandru ca te-am votat…. Inca nu sunt mandru ca te-am votat…

Nu era buna si o conferinta de psresa pt ce a putut sa se intample ieri in Senat? Conducem tara de pe facebook?

Dle Presedinte treziti-va si conduceti tara!Sunteti foarte aproape sa o scapati din mana!Purtati un dialog direct cu romanii ,fiti aspru cu politicienii corupti si nu uitati cine v-a ales si de ce!

Domnule presedinte,traiti in alta dimensiune?Parca esti in filmul propriu de desene animate.halal,dasta a stat lumea ore in sir in ploaie sa te voteze. Sa ti fie rusine!

Am iesit din campanie. Usor usor ar trebui sa reduceti postarile pe facebook si sa vedem mai multe fapte…”

CITEŞTE ŞI Protest la Universitate faţă de votul din Senat referitor la Dan Şova

Nici după ce Klaus Iohannis a anunţat pe Facebook faptul că a atacat la CCR decizia în cazul Şova, reacţiile nu au fost toate pozitive:

Vreau sa vad (vedem) toate astea spuse de la tribuna Cotroceniului.

Declaratiile pe FB/net nu sunt asa convingatoare... Asa sa transmiteti echipei care va administreaza pagina…

ESITI IN FATZA POPORULUI DOMNUL PRESEDINTE IOHANISS, SI VA SUSTINETI PAREREA SI CAUZA….NU PE FACEBOOK! Nu toata lumea are facebook! aici nici nu sunteti dvs….sunt postacii platiti de oamenii de pe langa dvs!…oameni de doi bani care se lasa cumpa…

Am o curiozitate, tot pe Facebook ati facut sesizarea catre CConstitutionala? Ca vad ca sunteti mai prezent pe FB decat in viata reala. Aveti dreptul sa Dizolvații Parlamentul dupa asemenea mizerie a parlamentului. Praf in ochi domnule presedinte, praf in ochi romanilor. De ce nu Ieșiți cu romanii in pta Universității?? Cand ati fost ales, va placut printre romani nu??

Dle Iohannis iesiti la pupitru sa vorbiti si sa va vada lumea live ca altfel multi oameni o sa-si piarda increderea in dvs.eu una o sa-mi retrag like-ul daca nu actionati politic si continuati sa conduceti tara de pe fb.e cam gata cu fb, trebuie sa actionati sub ochii oamenilor

s-a trezit nea iohan? ce ne-am face fara Facebook? modalitatea asta ciudata de comunicare a presedintelui pe care incep sa regret ca l-am votat este special aleasa ca sa ajunga si la nana Floare de la tara. Ca de, doar este presedintele tuturor romanilor. :)))”