Klaus Iohannis: Dacă Brâncuşi nu ar fi vrut să se aşeze nimeni pe scaunele de la Masa Tăcerii, nu le-ar fi pus într-un parc

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că dezbaterea despre fotografia în care apare aşezat pe unul dintre scaunele de la Masa Tăcerii este "exagerată" şi că are "substrat electoral". Şeful statului consideră că dacă Constantin Brâncuşi nu ar fi vrut să se aşeze nimeni acolo, nu ar fi proiectat ansamblul într-un parc public, ci într-un "muzeu închis".

02 nov. 2016, 11:53
Klaus Iohannis: Dacă Brâncuşi nu ar fi vrut să se aşeze nimeni pe scaunele de la Masa Tăcerii, nu le-ar fi pus într-un parc

Am fost împreună cu primarul (din Târgu Jiu – n.r.), care a fost foarte de acord şi nu a găsit nicio problemă. Discuţia vă asigur că are substrat electoral. Am citit câteva comentarii, cred că cineva care a comentat aceste lucruri a avut dreptate. Dacă Brâncuşi nu ar fi vrut să se aşeze nimeni pe acele scaune, probabil nu le-ar fi pus într-un parc public, ci într-un muzeu închis. Toată discuţia mi s-a părut exagerată, pur şi simplu, şi cred că putem să o închidem aici„, a declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis s-a fotografiat la Masa Tacerii din Targu Jiu, desi in apropiere exista un mesaj prin care turistii sunt rugati sa evite contactul cu operele.