Klaus Iohannis: Dacă s-ar graţia corupţii, s-ar da un semnal total greşit. Contez pe realismul şi buna credinţă a parlamentarilor

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că, dacă s-ar graţia faptele de corupţie, s-ar da un semnal total greşit în societate, el spunând că, în acest sens, contează pe ”realismul şi buna credinţă a parlamentarilor”.

07 mart. 2017, 10:37
Klaus Iohannis: Dacă s-ar graţia corupţii, s-ar da un semnal total greşit. Contez pe realismul şi buna credinţă a parlamentarilor

”Dacă s-ar graţia corupţii s-ar da un semnal total, total greşit în socetate. Contez pe realismul şi pe buna credinţă a parlamentarilor”, a spus Klaus Iohannis, întrebat ce părere are despre amendamentul depus de senatorul PSD Şerban Nicolae la proiectul legii graţierii.

Răspunzând unei alte întrebări, preşedintele a apreciat că, dacă s-ar progresa cu astfel de iniţiative, cu siguranţă că ar fi o reacţie foarte puternică din partea societăţii.

Citeşte şi: Klaus Iohannis,la şedinţa de bilanţ a Ministerului Public: În 10 ani de la aderare am făcut progrese remarcabile. Când scăpăm de MCV

El şi-a exprimat însă încrederea că nu se vor adopta astfel de iniţiative.

Senatorul PSD, Şerban Nicolae, a depus, luni, un amendament la proiectul de lege privind graţierea, aflat în dezbatere în Comisia juridică de la Senat, prin care condamnaţii pentru luare şi dare de mită, trafic de influenţă şi abuz în serviciu pot fi graţiaţi. El a explicat că nu crede că ”cei care sunt corupţi trebuie să stea trei într-un pat în condiţii de igrasie, de igienă precară”.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, că el nu susţine graţierea pentru fapte de corupţie şi a subliniat că, oricum, doar legea graţierii nu rezolvă problemă supraaglomerării penitenciarelor, fiind necesare investiţii în infrastructură.


loading...