KLAUS IOHANNIS: Dacă toţi românii ar fi votat, i-am fi RUPT din primul tur. Cu diaspora a fost o bătaie de joc

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Klaus Iohannis a declarat, luni, după o şedinţă a ACL, în care s-a făcut o primă analiză a rezultatelor de duminică, că este mulţumit de scorul obţinut şi este oprimist pentru turul al doilea. În plus, Iohannis a acuzat "bătaia de joc" la adresa românilor din străinătate şi a arătat că "dacă toţi românii ar fi votat, i-am fi rupt din primul tur".

03 nov. 2014, 11:31
KLAUS IOHANNIS: Dacă toţi românii ar fi votat, i-am fi RUPT din primul tur. Cu diaspora a fost o bătaie de joc

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.  „Sunt foarte optimist. Sunt convins că voi câştiga turul al doilea. Echipa mea este convinsă, toţi suntem hotărâţi să dăm ce se poate. Suntem mulţumiţi. Este un rezultat bun, 30-40 este un rezultat bun pentru noi, ştim ce avem de făcut. Suntem chiar bine-bine motivaţi. Lucrurile vor merge foarte bine„, a declarat Klaus Iohannis.

După ce jurnaliştii i-au atras atenţia că între el şi Victor Ponta sunt totuşi 10 procente diferenţă, liberalul a precizat: „Da, este un rezultat bun fiindcă pe acesta ni l-am propus şi pe acesta l-am obţinut”.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. În ceea ce priveşte votul din străinătate, Iohannis a criticat modul defectuos cum s-a derulat procesul electoral în diaspora.

CITEŞTE ŞI REZULTATE PREZIDENŢIALE 2014. În ce judeţe a câştigat Victor Ponta şi care sunt fiefurile lui Klaus Iohannis

„Cu diaspora a fost o bătaie de joc şi trebuie făcută o analiză foarte clară. Nu putem trata aşa românii de afară. Oamenii s-au dus masiv la vot, oamenii au vrut să voteze, autorităţile au fost total nepregătite, o bataie de joc care trebuie să înceteze odată pentru totdeauna„, a spus Iohannis.

Liderul PNL a adăugat că liberalii au propus introducerea votului prin corespondenţă. „Se pare că PSD s-a temut. Dacă toţi românii ar fi votat, i-am fi rupt din primul tur”, a conchis Iohannis.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Potrivit REZULTATELOR PARŢIALE centralizate până la ora 10.20, furnizate luni la ora 11.00, după centralizarea a aproape 99% din secţii de votare din ţară, Victor Ponta a câştigat primul tur cu 44,33 %, urmat de  Klaus Iohannis cu 30,44 % .

Victor Ponta a obţinut voturile a 3.771.422 dintre alegători, în timp ce Iohannis a fost votat de 2.846.227 de persoane care au mers la urne.

Pe locul al treilea se află Călin Popescu Tăriceanu cu 504.880 (5,40%) din voturi, urmat de Elena Udrea – 484.397 de voturi (5,18%) şi Monica Macovei – 417.865 (4,46%),

Prezenţa la vot, potrivit BEC, a fost de 53,16%.