Klaus Iohannis, declarații de presă în ziua cu un nou record la infectări și decese COVID: „Am convocat mâine o şedinţă pentru stabilirea de măsuri clare, restrictive” VIDEO

Preşedintele României Klaus Iohannis a susţinut marţi o declarație de presă, de la ora 18.15, la Palatul Cotroceni, în contextul celei mai negre zile de la începutul pandemiei de Covid în România, în care s-au înregistrat 18.863 de noi infectări cu SARS-COV-2 şi 574 de decese.

19 oct. 2021, 18:23
Klaus Iohannis, declarații de presă în ziua cu un nou record la infectări și decese COVID: „Am convocat mâine o şedinţă pentru stabilirea de măsuri clare, restrictive” VIDEO

UPDATE

: „Nu este un simplu numar, sunt atatea inimi de roman care de atazi bat cu teama de necunoscut, fiecare cu familii si oameni dragi, care la randul lor poate au luat si ei boala. 574. Nu este un simplu numar, ci 574 de inimi care au incetat sa bata, care lasa acum in urma oameni care le plang moartea.

Sunt doar raportările zilei de azi. În realitate sunt milioane de români afectați, cu viețile schimbate. Acest coșmar ne arată că valul 4 se dovedește mai agresiv. Cauzele sunt multiple, acum ceea ce mai contează este să reușim să depășim această mare cumpănă. Cifrele de azi confirmă că nu s-a făcut ceea ce trebuia până acum.

Am decis să convoc mâine o ședință cu toți responsabilii pentru instituirea unor măsuri clare restrictive, singurele care mai pot diminua răspândirea infectărilor.

Este o perioadă a suferinței, o dramă națională de dimensiuni teribile. Prioritatea zero este salvarea vieților Orice alte teme trec în plan secund.

Medicii din spitalele noastre duc o luptă epuizantă pentru viață.

Am solicitat ajutor extern și suntem recunoscători tuturor statelor care ne vin în sprijin.

Vaccinarea este singura soluție care vedem că funcționează în toate statele în care pandemia a fost redusă.

Vaccinurile anti-COVID sunt sigure și eficiente la fel cum și formele severe și decesele sunt reale și dramatice.

Conspirațiile și teoriile fake news fac extrem de mult rău celor încurajați să refuze tocmai soluția care le-ar salva viața.

Sunt necesare măsuri urgente care să stopeze transmisia comunitară intensă, fie că vorbim de certificatul verde, fie alte măsuri care să reducă mobilitatea și interacțiunea umană, nu trebuie să mai pierdem nicio clipă în a le asuma și aplica, indiferent cât de nepopulare ar părea.

Dragi români, știu că este foarte greu, dar nu vă pierdeți speranța. Am fost solidari, am trecut cu bine peste cele mai cumplite încercări. O putem face și acum. Vaccinați-vă, purtați mască, evitați aglomerațiile, păstrați distanța socială cât mai mult timp posibil. Suntem în al 12-lea cea. Să ne protejăm și să salvăm viețile celor apropiați.

Vă mulțumesc și vă doresc multă sănătate tuturor.”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Ştirea iniţială

Urmăriți pe romaniatv.net declarațiile președintelui Klaus Iohannis începând cu ora 18.30.

Declarațiile președintelui Iohannis au loc în contextul în care astăzi a fost înregistrat un nou record în ceea ce privește infectările COVID, decesele și numărul pacienților internați la Terapie Intensivă.

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat marţi, 19 octombrie, că în ultimele 24 de ore au fost raportate peste 18.863 de cazuri noi de infectare cu virusul SARS-COV 2, dintre care 273 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Până astăzi, 19 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.486.264 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 6.103 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.261.267 de pacienți au fost declarați vindecați.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 19.730. Dintre acestea, 1.805 sunt internate la ATI.

Din totalul pacienților internați, 486 sunt minori, 450 fiind internați în secții și 36 la ATI.

Până astăzi, 42.616 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 18.10.2021 (10:00) – 19.10.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 574 decese (294 bărbați și 280 femei), dintre care 13 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Bihor, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și Municipiul București.

O altă temă care s-ar putea găsi în discursul lui Klaus Iohannis din această seară este audierea miniștrilor propuși de Dacian Cioloș de astăzi din Parlament.

Dan Barna, Cătălin Drulă, Alin Stoica, Tudor Pop au primit aviz negativ din partea comisiilor de specialitate ale Camerei Deputaților și Senatului.