Klaus Iohannis, decorat în Germania cu Premiul Charlemagne

Publicat: Sâmbătă, 14 Decembrie 2019 16:17 // Actualizat: Sâmbătă, 14 Decembrie 2019 16:17 // Sursa: romaniatv.net

Klaus Iohannis, președintele României, a primit premiul Charlemagne pentru anul 2020. Juriul i-a acordat această distincție pentru că a fost „un campion de excepție” în promovarea valorilor europene și a cooperării din UE, relatează site-ul emisiunii Tagesschau, de la televiziunea națională germană.

Preşedintele Klaus Iohannis va primi Premiul Charlemagne, decernat în fiecare an personalităţilor care se remarcă în promovarea valorilor europene, informează sâmbătă agenţia EFE.

Distincţia îi va fi acordată preşedintelui român în cadrul unei ceremonii care se va desfăşura pe 21 mai 2020 în oraşul german Aachen.

În conferinţa de presă la care a fost anunţată decizia, preşedintele comitetului premiului Charlemagne, Jurgen Linden, a afirmat că această distincţie este menită să-l încurajeze pe Iohannis să continue să conducă ţara sa pe calea europeană, potrivit relatării agenţiei EFE.

În argumentarea deciziei acordării distincţiei se menţionează că România, o ţară în care ''a reuşit să se impună o dictatură brutală'' şi care a trecut prin ''dezamăgiri'' în relaţia cu Occidentul, a devenit graţie eforturilor lui Iohannis ''cea mai europeană din Europa de Sud-Est''.

Iohannis ''este un mare luptător pentru justiţie, pentru protejarea minorităţilor şi diversitate culturală, precum şi un important mediator şi constructor de punţi între societăţile europene din Est şi din Vest'', a mai spus Jurgen Linden.

Premiul Charlemagne (Karlspreis) este acordat anual din 1950 de municipalitatea din Aachen (vestul Germaniei) unor personalităţi care contribuie la unitatea europeană sau la cooperarea între ţările europene. Totuşi, de 10 ori, în anii '60-'70, premiul nu a fost acordat, în lipsa unui candidat suficient de merituos, potrivit organizatorilor.

Anul trecut a primit această distincţie secretarul general al ONU Antonio Guterres, iar în anul anterior preşedintele francez Emmanuel Macron

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Aachen Klaus Iohannis premiu Klaus IOhannis Premiul Charlemagne
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
15 dec 10:50
Răspunde | Votează email 0 email
sandu
MERITA A FACUT DIN POPORUL ROMIN SLUGILE VESTULOI
15 dec 08:28
Răspunde | Votează email 0 email
romanul
Era si cazul dupa ce a "facut pentru poporul roman", adica nimic!
1
EUR
4.7788
RON
21 Jan
noapte -4 °
zi 6 °
Ultimele joburi adaugate
24 H