Klaus Iohannis, decrete pe bandă rulantă semnate luni. Cine iese din sistem şi ce se întâmplă cu taxele

Klaus Iohannis a eliberat din funcţie mai mulţi magistraţi. Şeful statului a şi numit în funcţie alţi doi judecători şi un procuror, a semnat şi legea adopţiei şi o altă lege care ajută studenţii.
Filip Stan
15 apr. 2024, 19:27
Klaus Iohannis, decrete pe bandă rulantă semnate luni. Cine iese din sistem şi ce se întâmplă cu taxele

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretele pentru eliberarea din funcţia a mai multor magistraţi, ca urmare a pensionării acestora,precum şi cele de numire a altor judecători şi procurori, informează Adminitstraţia Prezidenţială.

Astfel, conform sursei citate, şeful statului a semnat, luni, următoarele decrete:

„- Decret privind eliberarea din funcţia de judecător a doamnei Debreni Camelia-Lucia, judecător cu grad profesional de curte de apel la Judecătoria Arad – pensionare;

– Decret privind eliberarea din funcţia de procuror a domnului Andraş Cosmin-Gheorghe, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna, în prezent delegat prim-procuror adjunct la această unitate de parchet – pensionare;

– Decret privind numirea în funcţia de judecător a doamnei Ţical Daria-Mălina la Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti;

– Decret privind numirea în funcţia de judecător a doamnei Roşca Claudia-Maria la Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti;

– Decret privind numirea în funcţia de procuror a domnului Breje Alexandru-Mihai la Parchetul de pe lângă Judecătoria Gherla”.

Preşedintele Iohannis şi premierul Ciolacu, mesaje de solidaritate cu Israelul: „Facem apel la evitarea unei escaladări”

Iohannis a promulgat modificările la Legea învăţământului superior / Viitorilor candidaţi le sunt comunicate din timp taxele de şcolirizare, iar taxele de studii nu pot fi modificate pe perioada unui ciclu de studii

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea pentru modificarea art. 9 alin. (1) din Legea învăţământului superior nr. 199/2023. Actul normativ modifică Legea învăţământului superior astfel încât cuantumul taxelor de şcolarizare să fie comunicat viitorilor candidaţi din timp, iar taxele de studii să nu poată fi modificate de instituţiile de învăţământ superior pe perioada unui ciclu de studii, pentru aceeaşi promoţie de studenţi.

„În instituţiile de învăţământ superior de stat învăţământul este gratuit, pentru cifra de şcolarizare aprobată anual prin hotărâre a Guvernului, şi cu taxă. Cuantumul taxei de şcolarizare este propus de consiliul de administraţie, aprobat de senatul universitar şi se aduce la cunoştinţa candidaţilor la data publicării ofertei educaţionale, conform Metodologiei-cadru privind organizarea admiterii în ciclurile de studii universitare de licenţă, de master şi de doctorat”, prevede legea promulgată de către şeful statului.

Pe 20 februarie, Camera Deputaţilor a adoptat, în calitate de prim for sesizat, proiectul iar Senatul l-a adoptat pe 18 martie, ca for decizional.

Modificarea legii adopţiei, promulgată / Absenţele navigatorilor nu sunt considerate întreruperi ale termenului de 6 luni anterior depunerii unei cereri de atestare a adoptatorului

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea pentru modificarea art. 3 lit. a) din Legea 273/2004 privind procedura adopţiei. Actul normativ prevede ca absenţele determinate de desfăşurarea activităţilor specifice sectorului maritim în baza contractelor de muncă ale navigatorilor să nu fie considerate întreruperi ale termenului de 6 luni anterior depunerii cererii de atestare a adoptatorului.

Klaus Iohannis a promulgat o nouă lege. Toţi românii sunt afectaţi, amenzile sunt imense!

„În înţelesul prezentei legi, prin reşedinţă obişnuită în România a adoptatorului/familiei adoptatoare se înţelege situaţia: Cetăţenilor români sau cetăţenilor români cu multiplă cetăţenie, după caz, care au domiciliul în România, care au locuit efectiv şi continuu pe teritoriul României în ultimele 6 luni anterioare depunerii cererii de atestare; la stabilirea continuităţii nu sunt considerate întreruperi absenţele temporare care nu depăşesc 3 luni, absenţele determinate de desfăşurarea activităţilor specifice sectorului maritim în baza contractelor de muncă ale navigatorilor, absenţele determinate de şederea pe teritoriul altui stat ca urmare a existenţei unor contracte de muncă şi nici cele impuse de derularea unor activităţi desfăşurate în interesul statului român sau ca urmare a unor obligaţii internaţionale asumate de România”, arată legea promulgată de către şeful statului.

Pe 14 martie 2023, Senatul a adoptat proiectul, ca prim for sesizat, iar votul din 19 martie al Camerei Deputaţilor a fost decizional.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Pescobar și-a cumpărat penthouse în valoare de 2 milioane de euro! „O să am cinema, amfiteatru și piscină!”
Fanatik.ro
Bancnota din România care costă cât o garsonieră. Vânzătorul spune că e ”neatinsă cu mâna” și că e o adevărată comoară
Capital.ro
Îți CONFISCĂ mașina pe loc. Românii ce au INTERZIS să intre sau să iasă din țară
Playtech.ro
Petre Roman, făcut PRAF de fiica sa! Oana, dezvăluiri ŞOCANTE despre ce i-a făcut Mioarei şi ei
DailyBusiness
Super oferte la Profi! Românii primesc înghețată GRATIS în această perioadă!
Adevarul
Sclavia, din nou la modă în România. „Este atât de sumbru și de macabru modul în care se întâmplă lucrurile”
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Mara Bănică și-a concediat bona. Imaginile de pe camerele video au convins-o
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Are 75 de ani, dar arată ca la 30, are o avere impresionantă și își caută iubit la 12 ani de când a divorțat
wowbiz.ro
Șoc total în familia Raisei, fata găsită moartă în Dolj! Chiar el e principalul suspect
Cancan.ro
Ultimele imagini cu micuța Raisa în viață. Ce au surprins camerele de supraveghere pe 27 mai 2024
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Acest exercițiu de matematică a pus pe jar internetul! Sigur nu vei putea găsi logica acestui șir de calcule
Capital.ro
Pedeapsă cu închisoarea de 20 ANI. S-a votat lege în România: Avem o gravă problemă
StirileBZI
Salariul minim pe economie va crește de la 1 iulie: Câți bani vor primi peste un milion de români
Prosport.ro
FOTO. Rusoaica superbă s-a cuplat cu un milionar mai tinerel ca ea! Cum arată Anna
stirilekanald.ro
Cine e Dani, băiatul înecat în bazin! Detalii șocante
substantial.ro
Destinul astral remarcabil al Kate Middleton: Prințesa de Wales care a cucerit lumea cu eleganță, curaj și determinare
MediaFlux
VESTE bună pentru PENSIONARI: CREȘTERI FOARTE MARI!, anunță Șeful Casei de Pensii
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'