Klaus Iohannis, despre cazul Antena 3: Această abordare heirupistă a ANAF mi se pare cel puţin nepotrivită

Klaus Iohannis a comentat miercuri cazul Antena 3, care a primit o somaţie de evacuare de la ANAF. Preşedintele consideră că inspectorii fiscali au acţionat "heirupist" şi că trebuie găsită o soluţie prin dialog.

17 feb. 2016, 15:33
Klaus Iohannis, despre cazul Antena 3: Această abordare heirupistă a ANAF mi se pare cel puţin nepotrivită

Klaus Iohannis a catalogat abordarea ANAF în cazul televiziunilor Antena Group ca fiind heirupsită”, „nepotrivită” şi „discutabilă”.

„Eu cred că ați ajuns într-o situație neplăcută și inutilă. În primul rând, cred că libertatea de exprimare în media nu poate fi suprimată pentru banale motive administrative. În al doilea rând, această abordare heirupistă a ANAF mi se pare cel puțin nepotrivită, dacă nu discutabilă”, a spus Iohannis, întrebat despre acțiunea ANAF în cazul Antenelor.

El a precizat că a constatat din discuții pe care le-a avut că există deschidere la factorii de decizie în acest caz.

„Cu siguranță, prin discuții așezate și calme, până la urmă se găsesc soluții convenabile”, a mai spus șeful statului, citat de Agerpres.

Antena 3 a depus în instanţă o plângere împotriva încheierii de carte funciară în ceea ce priveşte sediul său din Şoseaua Bucureşti-Ploieşti, nr. 25-27, scrie b365.ro. Mihai Gâdea îi cere premierului să facă o anchetă la ANAF despre modul cum a acţionat în cazul Antena 3.

Citeşte şi: Antena 3, plângere împotriva confiscării sediului din Şoseaua Bucureşti-Ploieşti