Klaus Iohannis, despre clasarea dosarului 10 august: Am mare încredere în justiţia din România

Întrebat în cadrul conferinţei de presă de la palatul Cotroceni despre clasarea dosarului 10 august, Klaus Iohannis a declarat că are foarte mare încredere în sistemul de justiţie din România şi că a luptat ca niciun politician să nu se amestece în dosare, nici măcar preşedintele. 

29 iul. 2020, 15:25
Klaus Iohannis, despre clasarea dosarului 10 august: Am mare încredere în justiţia din România

„Poate vă amintiţi că, atunci când a fost evenimentul 10 august, eu am avut o părere foarte fermă – că măsurile luate de Jandarmerie au fost exagerate. Au apărut relatări, filmări şi s-a constituit un dosar penal pe care l-a analizat DIICOT. Eu am foarte mare încredere în sistemul de justiţie din România şi eu împreună cu dumneavoastră, cu multe milioane de români ne-am luptat ca niciun politician să nu se amestece în dosare, nici preşedintele. Nu pot decât să vă spun opiniile personale şi să spun că justiţia îşi va face treaba şi cei vinovaţi vor fi traşi la răspundere. Personal, ca şi mulţi alţi români, suntem de părere că e de dorit să se găsească o clarificare mai profundă în această speţă”, a declarat preşedintele.

Reamintim că dosarul violenţelor de la protestul din 10 august 2018, din Piaţa Victoriei, a fost clasat în ceea ce priveşte săvârşirea de acţiuni împotriva ordinii constituţionale, dar şi în ceea ce priveşte acuzaţiile la adresa coordonatorilor intervenţiei forţelor de ordine, iar urmărirea penală pentru purtare abuzivă, abuz şi neglijenţă în serviciu în cazul unor jandarmi care „au exercitat violenţe nejustificate împotriva unor protestatari” a fost declinată către Parchetul Militar.

Clasarea în ceea ce priveşte acuzaţiile de abuz în serviciu, participaţie improprie la purtare abuzivă, participaţie improprie la fals intelectual participaţie improprie la uz de fals, complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă îi vizează pe coordonatorilor acţiunii jandarmilor, Laurenţiu Cazan, Mihai Dan Chirică, Gheorghe Sebastian Cucoş şi Ionuţ Cătălin Sindile.

Citeşte şi Klaus Iohannis, despre dublarea alocaţiilor: De la dorinţă la putinţă e o cale mai lungă. Nu se face de pe o zi pe alta


loading...
Partenerii noștri