Klaus Iohannis, despre fenomenele meteo extreme din România: ”Este important să ţinem cont de avertizările meteorologice pentru a evita tragedii”

După furtunile violente care au lovit România, președintele Klaus Iohannis a atras atenția joi că românii trebuie să țină cont de avertizările meteorologice pentru a evita eventualele tragedii.

27 iul. 2023, 14:48
Klaus Iohannis, despre fenomenele meteo extreme din România: ”Este important să ţinem cont de avertizările meteorologice pentru a evita tragedii”
Klaus Iohannis, despre fenomenele meteo extreme din România

Klaus Iohannis, despre fenomenele meteo extreme din România. Șeful statului a subliniat într-o postare pe pagina sa de Facebook că sistemele de avertizare timpurie cu privire la fenomenele meteo extreme trebuie dezvoltate continuu.

Citește și Klaus Iohannis a semnat decretele. Părăsesc sistemul imediat ce decizia se publică în Monitorul Oficial

Klaus Iohannis, despre fenomenele meteo extreme din România

Mai mult, Klaus Iohannis a precizat că România şi Europa resimt cu intensitate efectele schimbărilor climatice prin furtuni violente, valuri intense de căldură şi incendii de vegetaţie amplificate de temperaturile atipic de ridicate.

„Suntem martori la fenomene meteo extreme cu impact major asupra bunăstării, a sănătăţii şi chiar asupra vieţii cetăţenilor. Pentru a-i proteja pe oameni trebuie să dezvoltăm continuu sistemele de avertizare timpurie cu privire la fenomenele meteo extreme. Este deosebit de important să ţinem cu toţii cont de aceste avertizări meteorologice pentru a evita tragedii. Sunt alături de familiile victimelor şi de toţi cei răniţi în urma vijeliilor din ultimele zile”, a scris Iohannis pe Facebook.

Prognoza meteo 31 iulie – 21 august. Temperaturi mai coborâte la început şi ploi

Prognoza meteo săptămâna 31 iulie – 7 august

Temperaturile medii vor fi uşor mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval în regiunile vestice, nord-vestice şi centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în regiunile vestice, nordice şi centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, anunţă ANM

Săptămâna 7 – 14 august

Temperatura medie a aerului se va situa în jurul celei specifice pentru acest interval, la nivelul întregii ţări. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, în toate regiunile.

Prognoza meteo săptămâna 14 – 21 august

Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână în toate regiunile, posibil uşor mai ridicate în cele sudice. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval la nivelul întregii ţări, dar cu posibilitatea unui uşor deficit în regiunile sud-vestice.

Citește și VIDEO: Cel mai apropiat atac de granița NATO, de la începutul războiului. Rusia a lansat bombardamente fix lângă România. Klaus Iohannis, îngrijorat