Klaus Iohannis, despre independenţa Justiţiei: Este nevoie de o implicare civică maximă

Publicat: Marţi, 26 Septembrie 2017 21:26 // Actualizat: Marţi, 26 Septembrie 2017 21:26 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, marţi seară, în contextul în care a vorbit despre atacurile politicienilor la adresa justiţiei şi despre "penalii" care au ajuns în conducerea statului, că este nevoie de o implicare civică maximă şi este nevoie ca aceia care doresc o justiţie independentă să se anunţe şi să-şi spună opinia, precizând că nu doreşte prin aceste afirmaţii să se creeze impresia că vrea să cheme oamenii să protesteze.

Klaus Iohannis a afirmat că înainte de alegeri atrăgea atenţia românilor că ar fi foarte grav ca persoane condamnate sau judecate penal să ajungă în conducerea statului, iar acest lucru s-a întâmplat.

"Este foarte mare nevoie de foarte multă atenţie, de dezbatere publică. Nu putem să nu constatăm că de la alegerile parlamentare încoace un număr impresionant de politicieni influenţi se ocupă cu a ataca justiţia, procurorii, procedurile din justiţie, inducând în populaţie că justiţia nu funcţionează. Cu siguranţă s-a putut constata foarte uşor că mai mulţi din aceşti politicieni influenţi sunt fie condamnaţi penal, fie sunt în curs de a fi judecaţi penal, fie sunt urmăriţi penal. Şi atunci revin la ce am spus aproximativ acum un an de zile. Înainte de alegeri, am atras atenţia în repetate rânduri alegătorilor că ar fi foarte grav ca persoane condamnate sau judecate penal, pe care generic i-am numit penali, să ajungă în conducerea statului, fiindcă automat ar apărea o presiune imensă asupra justiţiei, iar acest lucru s-a întâmplat", a afirmat Iohannis.

El a spus că, din acest motiv, este necesară o implicare civică maximă, precizând însă că nu vrea să creeze impresia că vrea să cheme oamenii să protesteze.

"De aceea, este nevoie de o implicare civică maximă, este nevoie ca toţi cei care îşi doresc o Românie stat de drept şi care doresc o justiţie independentă să se anunţe şi să-şi spună opinia. Nu doresc prin asta în niciun fel să se creeze impresia că vreau să chem oamenii să protesteze sau să apară divergenţe majore, dar o societate sănătoasă, şi eu îmi doresc o societate sănătoasă pentru România, este obligată să discute public aceste chestiuni fiindcă ele ne afectează, în definitiv, pe toţi", a adăugat şeful statului.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Klaus Iohannis proteste piata victoriei societatea civilă
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
27 sep 15:42
Răspunde | Votează email 0 email
luiza
Lasa Dle Klaus Verner ca stim noi ce va doriti! Adunind o ceata de ONGuri platite de straini - sorosiste/macoviste/ staliniste nu inseamna implicare civica!! Mai lasati ne cu hahaila si minciunile! faceti un referendum si atunci o sa fie implicare civica reala! Noi, majoritatea romanilor dorim in referendum pe tema legislatiilor in acordanta cu CCR
27 sep 09:33
Răspunde | Votează email 0 email
luiza
Pai Klaus Verner nu este (inca) urmarit penal pt ca este sluga codrutei si a lui Maior! Asta iar indeamna la proteste tradatorii sorosisti-macovistostalinisti?
1
EUR
4.8079
RON
25 Feb
noapte 3 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H