Klaus Iohannis, despre legile justiţiei: E nevoie de o nouă negociere a conţinutului. Înţelept ar fi să se revină la discuţii

Publicat: Vineri, 29 Septembrie 2017 16:24 // Actualizat: Vineri, 29 Septembrie 2017 16:24 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele Klaus Iohannis, aflat la Tallinn, a declarat, vineri, că, după avizul negativ al CSM la legile justiţiei, ”trebuie mers înapoi la text, trebuie renegociat” cu sistemul de justiţie, pentru că nu se poate face altfel reforma.

Foto: presidency.ro

Șeful statului a arătat că avizul negativ al CSM pentru propunerile ministrului Justiției de modificare a legilor justiției trebuie să dea foarte mult de gândit inițiatorilor.

"Aici nu este vorba de răspunsul unor persoane din CSM. Știți foarte bine că s-au făcut întâlniri cu aproape toți magistrații, cred, și rezultatul este deci rezultatul unui proces care a preocupat și a mișcat întregul sistem de justiție. Or, răspunsuri simpliste de tipul că se opun reformei nu cred că sunt adecvate în această situație. Părerea mea este că trebuie mers înapoi la text, trebuie renegociat, trebuie văzut cum se poate construi dacă se dorește chiar reformarea sistemului, în așa fel încât să se facă împreună cu sistemul. Este cel puțin pentru mine inimaginabil să se facă o reformă a sistemului împotriva sistemului, ar fi o mare greșeală", a susținut președintele.

În opinia sa, oamenii din sistem sunt "foarte bine calificați" și "înțelept ar fi să se revină la faza de discuție cu sistemul".

Întrebat dacă trebuie retrase aceste proiecte, Klaus Iohannis a afirmat: "După părerea mea, este nevoie de o nouă negociere a conținutului cu sistemul de justiție, fiindcă oamenii de acolo sunt oameni foarte bine calificați, sunt magistrați care cunosc sistemul, cunosc legile. Deci, nu vorbim de niște oameni care nu cunosc conținutul, ei îl cunosc foarte bine, și cred că înțelept ar fi să se revină la faza de discuție cu sistemul", a argumentat șeful statului.

Citeşte şi: Toader, despre avizul CSM: Am convingerea că votul negativ exprimă şi dorinţa de conservare a actualelor privilegii ale magistraţilor

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
CSM Klaus Iohannis legile justitiei Ministerul Justiţiei Tudorel Toader
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
29 sep 18:11
Răspunde | Votează email 4 email
mitica
Conform logicii tov.Klaus J., familia Ceausescu ar trebui sa conduca si azi destinele Romaniei.Daca am fi negociat cu el, nu si-ar fi dat demisia. Urmasii lui de azi care se impotrivesc reformei nu doresc sa se schimbe nimic. La vremuri noi, tot ei si urmasii lor.
29 sep 17:40
Răspunde | Votează email 1 email
Valdhuter i.
Schimbarea in art.283 cod penal a expresiei (stiind ca este nevinovata) in (dovedita nevinovata). In aceasta situatie nu mai trebuie alta lege pentru raspunderea magistratilor !Simplu si eficient !
29 sep 16:30
Răspunde | Votează email 0 email
MARIISCURTE DENKULESCU
NOI MACHEN NORMALITÄT ADICA DACA LUAM IN CASATORIE PE CINEVA SAU SUNTEM PISICI -KATZE ASTA INSEAMNA SCÜTZEN ;LIEBE NU VERNICHTERN; NU-L DISTRUGEM; NU-L ZDROBIM:
1
EUR
4.8433
RON
15 Jul
noapte 17 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H