Klaus Iohannis despre moţiunea de cenzură: „Dacă Guvernul Orban pică, acesta este primul pas spre anticipate”

Mesaj dur transmis de președintele Klaus Iohannis, după ce, luni , liderul PSD a amenințat că PSD va depune moțiune de cenzură dacă PNL modifică legislația electorală pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin.     

10 dec. 2019, 11:31
Klaus Iohannis despre moţiunea de cenzură: „Dacă Guvernul Orban pică, acesta este primul pas spre anticipate”

Președintele Klaus Iohannis a afirmat marți că dacă Guvernul Orban va pica în urma moțiunii cu care amenință PSD acela va fi primul pas spre anticipate.

„Dacă Guvernul Orban pică, acesta este primul pas spre anticipate. Este foarte clar. Că se vor realiza sau nu, este o chestiune care se va vedea la momentul respectiv”, a spus Iohannis.

Iohannis vrea ca primarii să fie aleşi în două tururi: Ar fi o abordare rezonabilă să se meargă cu angajarea răspunderii în Parlament

„În primul rând e dreptul constituțional al PSD să depună moțiune de cenzură. În al doilea rând, este dorința acestui partid să modifice legislația în acord cu nevoile cetățenilor și vom vedea dacă acest lucru se va face prin asumarea răspunderii.

Se va evalua foarte bine riscul unei angajări a răspunderii, dar faptul că PSD amenință cu o moțiune nu sperie pe nimeni. Toată lumea se declară deschisă unei moțiuni, însă adevărul îl vom vedea când se vor număra voturile”, a declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis nu consideră că va fi în viitorul apropiat în situația de a desemna un prim-ministru din partea PSD. Președintele a declarat, marți, la Palatul Cotroceni, că Executivul PNL „face o treabă foarte bună”. „Nu consider că va mai fi situația în viitorul apropiat. Eu am desemnat premier din partea PNL. Mi se pare că Guvernul PNL face o treabă foarte bună. Nu intenționez să numesc premier PSD. Nici nu va fi cazul”, a afirmat Klaus Iohannis.