Klaus Iohannis a discutat cu românul rănit în Tel Aviv. Ce invitaţie i-a făcut preşedintele

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că a vorbit la telefon cu românul rănit în atentatul de la Tel Aviv și că acesta se simte relativ bine.

09 mart. 2016, 16:53
Klaus Iohannis a discutat cu românul rănit în Tel Aviv. Ce invitaţie i-a făcut preşedintele

Am vorbit cu el mai devreme. Am vrut să știu de la el cum se simte. Este slăbit. A avut loc o intervenție chirurgicală, se simte relativ bine, este stabil„, a spus Iohannis.

Șeful statului a precizat că românul rănit marți seara în atentatul de la Tel Aviv se află în Israel pentru un proiect de cercetare.

Mi-a spus că este aici pentru un proiect de cercetare și l-am invitat, după ce se face bine și vine în țară, să mă viziteze să-l văd„, a adăugat Iohannis, după ce a vizitat Zidul plângerii.

Klaus Iohannis se află, începând de duminică, într-o vizită de stat în Israel și Palestina.

Ministerul Afacerilor Externe a informat miercuri că printre persoanele rănite în atentatul care a avut loc marți seara, la Tel Aviv, se numără și un cetățean român, care în prezent este internat într-un spital din capitala Statului Israel, în stare stabilă. Ambasada României la Tel Aviv este în legătură permanentă cu spitalul, pentru a oferi asistență consulară, în situația în care acest lucru se va impune.

O persoană a fost ucisă și alte nouă rănite în multiplul atac cu cuțitul al unui bărbat într-o suburbie din sudul orașului Tel Aviv, Jaffa, a precizat poliția, care în cele din urmă l-a omorât pe atacator, potrivit AFP.