Klaus Iohannis dinamitează USR: „S-a dat mare partid reformist. A abandonat guvernarea. Nu știu dacă prima rundă de consultări va duce la o soluție”

Președintele Klaus Iohannis a lansat din nou un atac la adresa USR, despre care a spus că "a abandonat guvernarea" şi s-a aliat cu PSD şi AUR pentru a dărâma Guvernul Cîţu. Şeful statului a avertizat că România nu poate rămâne "peste iarnă fără Guvern" deoarece se confruntă cu valul patru al pandemiei şi criza generată de creşterea preţurilor la energie.

07 oct. 2021, 14:44
Klaus Iohannis dinamitează USR: „S-a dat mare partid reformist. A abandonat guvernarea. Nu știu dacă prima rundă de consultări va duce la o soluție”

Klaus Iohannis dinamitează USR, dar a invitat partidele politice la consultări întrucât este „hotărât şi implicat” să găsească soluţii pentru a pune capăt crizei politice generate de dărâmarea Guvernului Cîţu prin moţiune de cenzură.

„Probabil majoritatea dragi români ați aflat că a avut loc o moțiune de cenzură și Guvernul a fost dărâmat de unii politicieni care au dorit să arate pur și simplu că au voturi suficiente ca să dărâme guvernul. Nu au nicio gândire pentru ce urmează după și evaluarea mea, oricât de trist ar suna, este că acest guvern a căzut victimă unor orgolii politicianiste care nu au în spate nicio gândire pentru România și pentru români.

USR, care s-a dat mare partid reformist, a abandonat guvernarea la un moment dat, din motive de ei știute, ceea ce nu a fost bine. Nu a fost suficient. S-au aliat cu PSD și cu AUR și au dărâmat guvernul. Acum trebuie să găsim o ieșire din aceasta criză în care am intrat”, a spus președintele României.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu dă de pământ cu guvernul Cîțu: „Saracie, foame și frig. Aceasta este România feudală a lui Iohannis”

De asemenea, Klaus Iohannis a sbuliniat că la consultări va încerca „împreună cu cei mai maturi, mai responsabil” să găsească o ieșire din criză.

„Pașii constituționali sunt bine cunoscuți. Voi invita partidele parlamentare la consultări și voi încerca împreună cu cei mai maturi, mai responsabili să găsim o ieșire din această criză. Am decis că voi organiza runda de consultări luni, începând de la ora 12, voi avea consultări cu partidele parlamentare.

Sincer, nu știu dacă prima rundă de consultări va duce la o soluție, dar eu personal sunt total implicat și sunt hotărât să găsesc o ieșire din această criză, fiindcă nu putem să stăm peste iarnă fără guvern. Suntem în plină pandemie, în plin val patru, pentru că prea puțini români s-au vaccinat, suntem într-o criză a prețurilor la energie, care nu a fost generată de noi, suntem aproape în pragul iernii și sunt nenumărate probleme care trebuie rezolvate de un guvern cu puteri depline. Cu maturitate și calm trebuie să găsim soluții pentru această criză guvernamentală”, a spus şeful statului.

Klaus Iohannis dinamitează USR. Atacul dur, lansat la adresa lui Stelian Ion: „A fost dat afară pentru că nu a făcut nimic”

De altfel, Klaus Iohannis a ţinut să  precizeze că va invita separat partidele politice la consultările de la Palatul Cotroceni.

Cât despre varianta unui Guvern minoritar, preşedintele a amintit că în presă „se vehiculează variante”, însă îşi doreşte „un Guvern care poate să gestioneze bine România”.

Totodată, preşedintele a lansat un atac dur la adresa lui Stelian, după ce fostul ministru al Justiţiei a afirmat că Iohannis a cerut demiterea sa.

„Nu vreau să comentez afirmaţiile unui ministru care a fost dat afară pentru că nu a făcut nimic, iar în ceea ce priveşte combinaţiile de partide care vor duce la formarea unui nou Guvern, tocmai acest lucru va fi elucidat la consultări”, a conchis şeful statului.

Citeşte şi: Klaus Iohannis neagă posibilitatea alegerilor anticipate: „Este imposibil. Denotă un cinism care se ascunde sun masca grijii pentru români”