Klaus Iohannis, după ce nu a fost la nicio dezbatere electorală: În 2016, absenteismul a adus la putere PSD VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj adresat alegătorilor din diaspora, unde urnele de vot s-au deschis vineri. Şeful statului, care a refuzat orice confruntare electorală înainte de primul tur al alegerilor prezidenţiale, spune că în 2016, absenteismul a adus la putere PSD, ”cea mai nocivă guvernare din istoria post decembristă”.

08 nov. 2019, 10:57
Klaus Iohannis, după ce nu a fost la nicio dezbatere electorală: În 2016, absenteismul a adus la putere PSD VIDEO

”Începând de astăzi, timp de trei zile, românii din străinătate votează la alegerile prezidenţiale! Dragi români, veniţi la vot pentru că ţara noastră are mare nevoie de fiecare dintre voi, oriunde v-aţi afla. În 2016, absenteismul a adus la putere PSD, cea mai nocivă guvernare din istoria post decembristă, o guvernare împotriva românilor”, afirmă preşedintele Iohannis.

”Alegeţi, aşadar, cu înţelepciune, cu gândul la viitorul vostru şi al României! Împreună vom construi România normală, pe care ne-o dorim cu toţii! Vă aştept la vot!”, transmite Iohannis.

Votul în străinătate pentru alegerile prezidenţiale a început în noaptea de joi spre vineri, în Noua Zeelandă şi Australia, dar majoritatea secţiilor de votare se deschid în cursul zilei de vineri. Românii din diaspora au la dispoziţie trei zile pentru a putea vota, dar şi 835 de secţii de votare, aproape dublu faţă de alegerile europarlamentare.