Klaus Iohannis face o vizită în SUA, va fi primit de Joe Biden. Președintele a plecat cu nelipsitul avion de lux, cu care a mers și în Africa și Coreea de Sud

Președintele Klaus Iohannis a plecat luni într-o vizită în SUA, scrie BoardingPass, site specializat în știri din aviație. Președintele a folosit același avion de lux cu care a mai fost anul trecut în Africa și Coreea de Sud.
Filip Stan
07 mai 2024, 00:19
Klaus Iohannis face o vizită în SUA, va fi primit de Joe Biden. Președintele a plecat cu nelipsitul avion de lux, cu care a mers și în Africa și Coreea de Sud

Preşedintele Klaus Iohannis va face, marţi şi miercuri, o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, el urmând să fie primit, la Casa Albă, de preşedintele SUA, Joe Biden. Cei doi şefi de stat vor discuta inclusiv despre situaţia din Ucraina şi din bazinul Mării Negre, precum şi întărirea securităţii în spaţiul euroatlantic. Totodată, Klaus Iohannis va primi premiul Distinguished International Leadership Award pentru anul 2024, acordat de Consiliul Atlantic din SUA ”ca o recunoaştere a carierei sale şi a rolului său de lider transatlantic şi european”. Iohannis este primul şef de stat european onorat cu această distincţie. Preşedintele Biden îi va mulţumi lui Iohannis pentru găzduirea de militari americani în România şi va recunoaşte multiplele contribuţii pe care România, ”un aliat necondiţionat al NATO, le-a avut la securitatea pe Flancul Estic al NATO, în special în regiunea Mării Negre”, a transmis Casa Albă.

UPDATE – Preşedintele Biden îl va primi pe preşedintele României, Klaus Iohannis, la Casa Albă, în 7 mai. Cei doi lideri vor sărbători cea de-a 20-a aniversare a României ca membru al Alianţei NATO, arată Casa Albă, într-o declaraţie transmisă de secretarul de presă Karine Jean-Pierre.

Potrivit sursei citate, preşedintele Biden îi va mulţumi lui Iohannis pentru găzduirea de militari americani în România şi va recunoaşte multiplele contribuţii pe care România, ”un aliat necondiţionat al NATO, le-a avut la securitatea pe Flancul Estic al NATO, în special în regiunea Mării Negre”.

”Cei doi lideri vor sublinia sprijinul lor constant pentru Ucraina, care continuă să se apere de agresiunea Rusiei. Ei vor trece în revistă, de asemenea, domeniile în care România şi Statele Unite colaborează, între care energie, cooperare economică şi valorile democratice comune”, mai arată reprezentantul Casei Albe.

Președintele României Klaus Iohannis va efectua o vizită oficială în Statele Unite începând cu 6 mai 2024, potrivit informațiilor neoficiale, susține BoardingPass, site de informații despre aviație.

”Iohannis își va începe călătoria luni, nu de la București, și va zbura, probabil, spre Washington DC cu un avion privat de tip Gulfstream G550 operat de Global Jet Luxemburg”, mai arată cursa citată.

Potrivit sursei citate, ”avionul va fi același cu care președintele țării a mai zburat în anul 2023 în deplasările oficiale din Emiratele Arabe Unite (martie 2023) și în „turneul african” din Kenya, Tanzania, Capul Verde și Senegal (noiembrie 2023), dar și în aprilie 2024 în Coreea de Sud”.

Iohannis îi sfidează pe români: ”Nu știu cum definiți un avion de lux”

Lista celor 29 de deplasări externe efectuate de președintele Klaus Iohannis în 2023 este impresionantă. Președinția a cheltuit cu 24,5 milioane de lei mai mult față de 2022.

Deplasările lui Klaus Iohannis au costat Administrația Prezidențială anul trecut 8 milioane de euro, iar avioanele de lux închiriate în acest sens decolează de cele mai multe ori de la Sibiu.

”Toate deplasările mele sunt anunţate, oportune, în interesul României şi cu respectarea integrală a legislaţiei în vigoare”, a declarat recent Klaus Iohannis, cu privire la călătoriile sale.

Întrebat de ce a ales să facă toate aceste deplasări cu un avion de lux, șeful statului a ales să devină ironic: ”Nu ştiu cum definiţi un avion de lux. Eu am venit cu o aeronavă mică”.

Citește și: Românii „aleşi” care vor câştiga peste 10.000 de euro pe lună. Ghid pentru alegeri europarlamentare 2024

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Andreea Bostănică, despre presupusul iubit arab: „Lăsați să vă cucerească frumos!”
Fanatik.ro
Cu cât se vinde un Oltcit în 2024. Prețul îi va șoca pe mulți români
Capital.ro
S-a dat lege pentru TOATE FEMEILE din România. Vestea cea mare a venit chiar ACUM: Venim cu două beneficii
Playtech.ro
Îţi mai aduci aminte de Pamela din Dallas? Era o divă HOT, toată lumea o invidia. Acum o mai recunoşti?
DailyBusiness
Documentul prin care românii vor afla ce pensie primesc la bătrânețe. Daniel Baciu anunță schimbarea crucială
Adevarul
Imagini de colecție cu Ion Țiriac tânăr student când se antrena la baza sportivă studențească Tei VIDEO
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Scandalul Coldea, văzut de Traian Băsescu: Un infractor pensionar
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
wowbiz.ro
Explicația halucinantă pe care a dat-o unchiul Mariei pentru ce i-a făcut micuței de doar 8 ani, după ce a fost prins
Cancan.ro
Ce au pățit acești constănțeni, după ce au trecut granița cu Bulgaria ca să-și cumpere țigări cu 14 lei pachetul
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
A murit Dana Rotariu, soția fostului mare fotbalist Iosif Rotariu: „Din păcate, viața este crudă” Dana suferea de cancer
Capital.ro
Se schimbă legea pentru TOȚI POSESORII de mașini din România: "Acest lucru să nu se mai întâmple"
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Ups! Mădălina Ghenea s-a urcat pe masă și rochia a lăsat la vedere mult prea mult!
stirilekanald.ro
"Din păcate viaţa este crudă". A murit Dana Rotariu, soția fotbalistului din "Generația de Aur" Iosif Rotariu, la vârsta de 60 de ani
substantial.ro
Alinare în necazuri și sprijin în deznădejde: Acatistul Sfântului Mina, puterea supremă a rugăciunii
MediaFlux
DECIZIE privind RECALCULAREA PENSIILOR. Ministrul Muncii a ANUNȚAT: PENSIONARII ADUC ACTELE
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'