Klaus Iohannis, felicitat de vicepreşedintele american Joe Biden

Vicepreşedintele american, Joe Biden, l-a felicitat marţi, telefonic pe preşedintele ales al României, Klaus Iohannis, pentru victoria în alegeri, subliniind că participarea numeroasă la vot reprezintă un semn al unei democraţii puternice şi sănătoase, potrivit unui comunicat dat publicităţii de Casa Albă.

26 nov. 2014, 04:19
Klaus Iohannis, felicitat de vicepreşedintele american Joe Biden

Joe Biden a subliniat profunzimea relaţiilor bilaterale şi a exprimat aprecierea pentru contribuţia României în cadrul NATO, sprijinul pentru Ucraina, precum şi eforturile depuse pentru lichidarea şi înfrângerea ISIS (Statul Islamic în Irak şi Levant).

Vicepreşedintele SUA a exprimat condoleanţe pentru victimele accidentului de elicopter de la 21 noiembrie şi a mulţumit României pentru sacrificiile depuse în cadrul Forţei Internaţionale de Asistenţă pentru Securitate (ISAF) din Afganistan.

Oficialul american şi preşedintele ales al României au discutat, de asemenea, despre importanţa crucială a reformei statului de drept, atât ca motor al creşterii economice, cât şi ca o problemă de securitate naţională, se mai arată în comunicatul de la Casa Albă.