Klaus Iohannis: Guvernele eşuate PSD au exagerat cu măsurile luate pe picior. Încurajez îngheţarea salariilor demnitarilor

Klaus Iohannis a lansat un nou atac la PSD, în urma discuțiilor avute cu premierul Ludovic Orban, pe tema elaborării bugetului din anul 2020.

09 dec. 2019, 13:43
Klaus Iohannis: Guvernele eşuate PSD au exagerat cu măsurile luate pe picior. Încurajez îngheţarea salariilor demnitarilor

Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit, luni, despre pregătirea proiectului de buget pentru anul 2020. „Am avut o discuţie pentru pregătirea bugetului. Domnul premier şi domnul ministru al Finanţelor au dorit să mă informeze despre stadiu lucrurilor în această zonă extrem de importantă. Cred că este clar pentru toată lumea: elaborarea şi aprobarea bugetului pentru anul viitor reprezintă cea mai importantă acţiune politică a Guvernului din această lună decembrie”, a declarat Klaus Iohannis. 

Președintele Klaus Iohannis a declarat luni că i-a încurajat pe premierul Ludovic Orban și pe ministrul Finanțelor, Eugen Cîțu, la discuțiile avute la Palatul Cotroceni, să treacă la înghețarea salariilor demnitarilor în 2020. 

„Da, mi se pare un lucru potrivit. Daca vrem sa fim politicieni responsabili, trebuie noi care stam in varful piramidei sa dam semnalul ca intelegem ca nu toata lumea poate sa beneficieze de cresteri salariale si e un moment potrivit ca o crestere salariala trebuie sa fie si o oportuna. I-am incurajat sa mearga mai departe cu aceasta masura”, a zis Iohannis.