Iohannis i-ar fi cerut premierului Orban să candideze la Primăria Capitalei. Rareş Bogdan ar putea deveni premier. Orban neagă VIDEO

Premierul Ludovic Orban a declarat vineri, după întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis, că ”am hotărât că cel mai bine pentru România este să organizăm anticipate.” Orban a evitat să spună dacă va demisiona din funcție, precizând că nu vrea să dezvăluie strategia dar că vor fi aplicate ”cele mai bune soluții pentru declanșarea procedurii de anticipate”.

11 ian. 2020, 09:28

UPDATE: „A mai apărut această minciună. E doar o minciună gogonată. Două site-uri de știri au născocit o asemenea invenție fără să mă întrebe dacă e adevărat. Este fake news!”, a reacţionat Orban. „A mai apărut această minciună. E o minciună gogonată și nu are. Chiar mă deranjează că două site-uri de știri au născocit o asemenea minciună, o asemenea invenție, fără să mă întrebe despre acest subiect. E o scorneală. Au vrut să își crească traficul cu fake news. Între președinte și mine e un parteneriat fără cusur. Se fac speculații. Candidatul PNL la funcția de premier e desemnat de Consiliul Național. Eu sunt premier și candidat la funcția de premier. Obiectivul nostru e să câștigăm alegerile și să guvernăm pentru următorii 4 ani. Candidatul PNL la Primăria Capitalei va fi desemnat în urma unor cercetări sociologice. Din partea PNL nu poate candida decât un membru al PNL.”, a mai spus Orban.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, că desemnarea candidatului formaţiunii pentru Primăria Capitalei se va face în urma unei cercetări sociologice, în care vor fi testaţi „potenţialii candidaţi ai PNL”. Întrebat dacă exclude posibilitatea susţinerii lui Nicuşor Dan, Orban a spus: „Din partea PNL nu poate candida decât un membru al PNL”.

Orban a fost înrebat, sâmbătă, dacă crede că Rareş Bogdan ar putea-o învinge pe Gabriela Firea la Primăria Capitalei şi a spus: „Desemnarea candidatului la Primăria Capitalei se va face în baza unei cercetări sociologice ample pe care o facem în Bucureşti, prin testarea potenţialilor candidaţi ai PNL, şi va fi desemnat candidat ce care are cea mai mare şansă să câştige alegerile”.

Întrebat dacă exclude posibilitatea susţinerii lui Nicuşor dan, Orban a spus: „Din partea PNL nu oate candida decât un membru al PNL”.

Președintele Klaus Iohannis i-a cerut, vineri, premierului Ludovic Orban, să candideze la Primăria Capitalei, această variantă fiind considerată singura șansă reală a PNL împotriva Gabrielei Firea, au declarat pentru G4Media.ro surse apropiate discuțiilor. O eventuală candidatură ar reprezenta exit-ul oferit de Cotroceni, dacă Guvernul Orban pică în Parlament și se declanșează procedura declanșării alegerilor anticipate. 

De notat că președintele Klaus Iohannis a evitat, joi, să spună dacă îl va numi tot pe Orban pentru funcția de premier după anticipate, cerând altă întrebare în ciuda insistențelor jurnaliștilor. Iohannis și Orban s-au întâlnit vineri la Cotroceni. După discuții, premierul a anunțat că au decis că anticipatele sunt cea mai bună soluție pentru România.

PSD, reacţie la anunţul privind alegerile anticipate. Ciolacu: Primul semnal este că Iohannis vrea să scape de Ludovic Orban

Președintele a pledat în ieșirea de joi ca liberalii să se prezinte la locale cu un candidat propriu la alegerile locale. Întrebat dacă partidele de Opoziție din București ar trebui să vină în fața alegătorilor cu un candidat unic, Iohannis a răspuns: „Nu exclud unele negocieri între partide, dar ca și principiu un partid care guvernează și are o reacție foarte pozitivă în populație. PNL este foarte bine cotat în sondaje, un astfel de partid ar trebui să meargă de regulă singur în alegeri pentru a-și dovedi și puterea, și curajul”.

PNL a negociat în ultima perioadă cu Nicușor Dan pentru o eventuală candidatură din partea liberalilor, însă fostul lider USR vrea să candideze ca independent cu susținerea celorlalte partide de opoziție fără a se înscrie în vreunul din ele. Nicușor Dan rămâne însă o problemă în cazul în care decide să candieze împotriva lui Ludovic Orban, indiferent dacă o va face de pe poziții de independent sau susținut de USR/ PLUS, au mai declarat surse politice pentru G4Media.ro

Şi Digi24.ro că Iohannis i-ar fi cerut lui Orban să candideze la Primăria Capitalei. ”Adversarii de la PSD și chiar și cei de la PLUS l-au măsurat în sondaje pe primvicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, în ideea că acesta ar fi posibilul candidat al liberalilor. Însă acesta nu își dorește să candideze, iar președintele Iohannis consideră că Ludovic Orban ar fi singurul care are șanse să câștige Capitala în fața Gabrielei Firea”, notează jurnalista.

Potrivit surselor G4Media.ro, europarlamentarul Rareș Bogdan și vicepremierul Raluca Turcan sunt liberalii care își doresc în acest moment funcția de premier în cazul în care Ludovic Orban pleacă de la Palatul Victoria. Amândoi trec drept oamenii de încredere ai președintelui Iohannis.

Rareș Bogdan a declarat, pentru Bugetul.ro, că, la ora actuală, actualul șef al partidului și al Guvernului este „cea mai bună soluție” a liberalilor. „Avem premier, este Ludovic. Astăzi e cea mai bună soluție oferită de PNL”, ne-a precizat Rareș Bogdan. În plus, europarlamentarul PNL a afirmat că acum nu dorește să ajungă șef al Guvernului și că face lucrurile „Pas cu Pas”: „Eu sunt un om care își vede lungul nasului. Fac lucrurile Pas cu Pas”.