Rareş Bogdan: Am fost sunat de la Preşedinţie să mă duc la TVR în Consiliul de Administraţie

Preşedintele Klaus Iohannis l-a sunat pe Rareş Bogdan, realizatorul Jocuri de putere de la Realitatea TV, pentru a-i propune să reprezinte preşedinţia în Consiliul de Administraţie al TVR. Acest lucru s-ar fi întâmplat la jumătatea lunii martie, înainte de numirea membrilor în CA.

19 apr. 2016, 14:10
Rareş Bogdan: Am fost sunat de la Preşedinţie să mă duc la TVR în Consiliul de Administraţie

Realizatorul Rareş Bogdan a dezvăluit la şedinţa Consiliului Naţional al Audiovizualului că i s-a propus să reprezinte preşedinţia în CA al TVR.

„În pauza emisiunii (din 17 martie – n.r.) am fost sunat de către Andrei Muraru să mi se spună că preşedintele României doreşte să vorbească cu mine a doua zi -dânsul fiind la Bruxelles – să-mi facă o propunere. Am acceptat să vorbesac cu dânsul. A doua zi am sunat, am vorbit cu consilierul domniei sale şi domnul preşedinte mi-a spus: Aş vrea să mergi la Televiziunea Română din partea Preşedinţeiei României ca reprezentat în Consiliul de Administraţie şi ulterior propunere de preşedinte, director general.

Erau două propuneri: eu şi urma ca, dacă eu nu accept, să-i propună domnului Tolontan. Aşa s-a şi întâmplat. Am sunat la domnul Guşă, i-am spus că domnul Preşedinte m-a sunat, că mi-a făcut această onoare, că mă pot duce membru în CA doar dacă membrii consiliului şi Parlamentul acceptă să fiu în continuare moderator la Realitatea TV. Am sunat juriştii, mi-au spus că nu se poate, că e conflict de interese. L-am sunat pe domnul Preşedinte şi i-am mulţumit, i-am spus: Domnul Preşedinte, vă mulţumesc, nu cred că este oportun.

70% din refuzul meu era generat de faptul că eram absolut convins că-l pun pe Preşedintele României în situaţia în care Preşedinţia să intre în aceeaşi situaţie cu Partidul Naţional Liberal. În cazul în care nu exista scrisoarea celor 40 şi reacţia mea de joi seara, vineri, vă spun cu sinceritate, că aş fi spus da, cu riscul să nu mai apar pe sticlă, dar din dorinţa de a face ceva la televiziunea publică”, relatează paginademedia.

“Din fericire, trăim într-o ţară unde Presedintele Romaniei nu poate propune nimanui sa fie directorul general al televiziunii publice. Doar Parlamentul, ca reprezentat legitim al cetatenilor si, totodata, al platitorilor de taxa radio tv, decide acest lucru. Iar presedintele Romaniei stie foarte bine acest lucru. Ce poate propune presedintele este un om din cei 13 ai Consiliului de Administratie. Acesta este singurul meu comentariu”, mai scrie paginademedia.