Klaus Iohannis i-a trimis o scrisoare Reginei Elisabeta a II-a. Mesajul preşedintelui României cu ocazia Jubileului de Platină

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis o scrisoare Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, cu prilejul aniversării Zilei Oficiale de Naştere şi a celebrării Jubileului de Platină.

02 iun. 2022, 12:19
Klaus Iohannis i-a trimis o scrisoare Reginei Elisabeta a II-a. Mesajul preşedintelui României cu ocazia Jubileului de Platină

„Cu prilejul aniversării Zilei Oficiale de Naştere şi a celebrării Jubileului de Platină, am deosebita onoare de a transmite Majestăţii Voastre, în numele poporului român şi al meu personal, cele mai calde felicitări, alături de urări de pace şi prosperitate pentru Familia Regală şi poporul britanic. Sărbătorirea de către Majestatea Voastră a Jubileului de Platină reprezintă un moment istoric şi un simbol al devotamentului deplin în slujba cetăţenilor”, i-a urat preşedintele Klaus Iohannis Reginei Elisabeta a II-a.

De asemenea, în scrisoarea adresată Majestăţii Sale, Klaus Iohannis şi-a exprimat convingerea că Parteneriatul strategic care leagă România şi Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord va continua să fie consolidat, în beneficiul ambelor naţiuni, mai transmite Administraţia Prezidenţială.

Citeşte şi Jubileul de Platină al Reginei Elisabeta începe joi. „Trooping the Colour” deschide seria de patru zile de ceremonii fastuoase

La rândul său, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii s-a declarat miercuri „inspirată” de dovezile de apreciere şi bunăvoinţă pe care le-a primit de-a lungul domniei sale, într-un mesaj adresat ţării cu ocazia sărbătoririi Jubileului său de Platină.

Festivităţile care marchează al 70-lea an de domnie au început oficial joi, cu patru zile de celebrări în diferite domenii la care sunt aşteptate să participe milioane de persone din întreaga ţară şi din toată lumea.

„Mulţumesc tuturor celor implicaţi în reunirea comunităţilor, familiilor, vecinilor şi prietenilor pentru a marca Jubileul meu de Platină, în Marea Britanie şi în întreg Commonwealth-ul”, notează regina într-un mesaj scris postat pe reţelele de socializare. „Ştiu că multe amintiri fericite se vor crea cu ocazia acestor festivităţi”, a precizat suverana în vârstă de 96 de ani.

Citeşte şi Regina Elisabeta a II-a a trăit clipe de spaimă, avionul său a fost lovit de fulger. Piloţii nu au putut ateriza pe aeroportul din Londra

Recunoscându-se „inspirată” de urările de bine primite, Elisabeta a II-a şi-a exprimat speranţa ca următoarele zile să fie un prilej de „reflecţie asupra a tot ce s-a realizat în ultimii 70 de ani” şi le-a cerut compatrioţilor săi „să privească spre viitor cu încredere şi entuziasm”.