KLAUS IOHANNIS îi dă replica lui Liviu Dragnea la acuzaţiile de „ipocrizie şi bigamie”

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat luni la Slobozia că este foarte îngrijorat de legalizarea traseismului politic pentru că el constată că 'unii se ocupă mai degrabă de rezolvarea problemelor unor clici sau a unor grupuri oculte din interiorul unor partide decât de rezolvare a problemelor ţării'.

25 aug. 2014, 14:16
KLAUS IOHANNIS îi dă replica lui Liviu Dragnea la acuzaţiile de „ipocrizie şi bigamie”

‘Mulţi primari au venit la mine şi s-au plâns că există tot felul de abordări care nu sunt tocmai principiale. Este clar că Guvernul face presiuni asupra lor pentru a trece la alte partide. Ar fi păcat dacă s-ar legaliza acest traseism politic’, a afirmat Klaus Iohannis, citat de Agerpres.

Liberalul a adăugat că acuzaţiile la adresa sa privind traseismul politic nu sunt corecte. ‘Eu nu am trecut de la niciun partid la alt partid. Forumul Democrat al Germanilor din România nu este partid. Este o organizaţie a minorităţii germane şi ca atare este un ONG de utilitate publică. Eu sunt membru în PNL fiindcă m-am înscris anul trecut în acest partid’, a mai spus Iohannis.

KLAUS IOHANNIS, atacat de Liviu Dragnea: E singurul caz de BIGAMIE POLITICĂ din România

Preşedintele executiv al PSD, vicepremierul Liviu Dragnea, a declarat luni, într-o conferinţă de presă la Baia Mare, că liderul PNL, Klaus Iohannis, dă dovadă de ‘ipocrizie’ în privinţa actului normativ care ar permite aleşilor locali să poată opta în două săptămâni pentru partidul în care vor să activeze, în condiţiile în care şi el a fost ales la primăria Sibiului pe lista Forumului Democrat German şi apoi a migrat la liberali.

‘Ce spune domnul Iohannis mă interesează pentru că îşi doreşte să fie preşedintele României. Sincer, n-am crezut că acest domn are atâta ipocrizie încât să acuze un proiect de act normativ care ar da posibilitatea aleşilor locali să facă exact ce a făcut dumnealui. Domnul Iohannis a candidat în 2012 pentru primăria Sibiului pe lista Forumului Democrat German şi a migrat la PNL. Dincolo de asta, domnul Iohannis se găseşte şi într-un caz de unică bigamie politică din România: este preşedintele PNL şi este în continuare membru al Forumului Democrat German. De ce este moral pentru Klaus Ihonnis să migreze de la organizaţia pe listele căruia a candidat la PNL şi ar fi imoral pentru ceilalţi primari din România să poată să aibă o astfel de opţiune? De ce este posibil pentru domnul Iohannis? De ce are dreptul să facă asta şi n-ar avea dreptul ceilalţi primari? Eu cred că domnul Iohannis mai bine tăcea decât să iasă el cu această acuzaţie!’, a spus Liviu Dragnea, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţie Publice.

Alina Gorghiu îi răspunde lui Liviu Dragnea: Aţi făcut o GAFĂ. Sper să păliţi de RUŞINE

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a afirmat, într-o postare făcută duminică pe Facebook, că ar fi ‘o eroare mare de tot’ adoptarea de către Guvern a unei ordonanţe prin care se aprobă ‘migraţia politică’ a primarilor. A