Klaus Iohannis îi îndeamnă pe români să se vaccineze: „Vaccinurile sunt sigure, eficiente, autorizate la cele mai înalte standarde europene”

Preşedintele a avut joi dimineaţă o şedinţă de lucru privind gestionarea epidemiei de COVID-19, la care au participat Prim-ministrul României, Florin Cîţu, Viceprim-ministrul Dan Barna, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, şi Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

24 dec. 2020, 11:49
Klaus Iohannis îi îndeamnă pe români să se vaccineze: „Vaccinurile sunt sigure, eficiente, autorizate la cele mai înalte standarde europene”

Klaus Iohannis a convocat prima şedinţă la Cotroceni cu noii miniştri, în condiţiile în care în 26 decembrie ar urma să fie adusă în ţară prima tranşă de 10.000 de doze de vaccin anti-COVID, iar din 27 decembrie ar urma să înceapă vaccinarea cadrelor medicale din România.

Preşedintele a susţinut la sfârşitul şedinţei o declaraţie de presă în care a dat detalii despre campania de vaccinare şi i-a îndemnat încă o dată pe români să se vaccineze, spunând că vaccinurile sunt sigure.

„Campania de vaccinare începe în România și în toată UE exact pe data de 27 septembrie, duminică. Se începe cu o primă tranșă, dar deja după Crăciun încep să vină primele tranșe de vaccin.

Vaccinurile sunt sigure, eficiente, autorizate la cele mai înalte standarde europene. Dragi români, aveți grijă de voi, respectați restricțiile. Multă sănătate și Crăciun fericit!”, a spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis şi Nicolae Ciucă sunt gata să înceapă campania de vaccinare

Premierul interimar Nicolae Ciucă a declarat, luni, că autorităţile au făcut pregătirile necesare pentru a putea demara campania de vaccinare anti-COVID în România începând cu data de 27 decembrie şi i-a îndemnat pe toţi cetăţenii să aibă încredere în acest demers.

„Avem tot ce ne trebuie astfel încât să putem să demarăm campania de vaccinare începând cu ziua de 27 decembrie. Şi, folosesc acest prilej, pentru a-i îndemna pe toţi cetăţenii ţării să aibă încredere în această campanie, să aibă încredere în instituţiile statului şi în toate demersurile care au fost întreprinse, astfel încât să putem să avem o campanie coerentă şi eficientă”, a declarat Nicolae Ciucă.

Persoanele care doresc să se vaccineze împotriva COVID-19 se pot programa online, telefonic, prin medicul de familie sau prin intermediul direcţiei de asistenţă socială din cadrul consiliilor locale, se arată într-un ordin aprobat miercuri, prin care au fost stabilite normele privind autorizarea, organizarea şi funcţionarea centrelor de vaccinare împotriva noului coronavirus.

Citeşte şi: Spitale deschise de Crăciun 2020, în Bucureşti. Programul Serviciului de Ambulanţă