Klaus Iohannis îi răspunde lui Liviu Dragnea: „Cineva se uită prea des la filme cu mafioţi”

Preşedintele Klaus Iohannis reacţionează după ce Liviu Dragnea l-a acuzat că a lansat ameninţări în stil mafiot la adresa premierului Viorica Dăncilă. Iohannis susţine că nu şi-ar permite să ameninţe pe cineva.

17 mai 2018, 07:21
Klaus Iohannis îi răspunde lui Liviu Dragnea: „Cineva se uită prea des la filme cu mafioţi”

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, joi, că, în situaţia în care observă că „lucrurile merg prost” în România, este obligaţia sa să atragă atenţia, precizând că nu poate să asiste până când se dă „cu oiştea în gard”. El a omentat şi acuzaţiile liderului PSD Liiu Dragnea. „Eu nu-mi permit să ameninţ pe nimeni. Ar fi o atitudine primitivă. Eu m-am referit exact la demisie. Iar dacă cineva se uită prea des la filme cu mafioţi e problema sa”, a declarat Klaus Iohannis.

După ce preşedintele a afirmat că Viorica Dăncilă „ar face bine să facă ce i se spune”, adică să demisioneze, liderul PSD l-a acuzat pe Iohannis că face ameninţări în stil mafiot.

Dăncilă, întrebată dacă îi este teamă de o plângere penală: Atât timp cât preşedintele recurge la ameninţări, orice este posibil

„În legătura cu ameninţarea explicită a preşedintelui Iohannis la adresa primului ministru – ‘Ar face bine să facă ce i se spune’ – după părea noastră este făcuta într-un stil mafiot. Asemenea afirmaţii am văzut prin filme”, a declarat Dragnea, luni, 14 mai.

„A veghea nu este o stare pasivă. Nu stau să asist până dăm cu oiştea în gard. Dacă văd că lucrurile merg prost, cred că este obligaţia mea să atrag atenţia”, a declarat Iohannis, la Sofia.

El a adăugat că, dacă „celor de la PSD şi din Guvern nu le place să le arate cineva oglinda”, atunci ar trebui să lucreze mai bine.