KLAUS IOHANNIS, în Ucraina: Şeful statului a tras CLOPOTUL la Muzeul victimelor marii foamete VIDEO

Publicat: Marţi, 17 Martie 2015 12:57 // Actualizat: Marţi, 17 Martie 2015 14:37 // Sursa: romaniatv.net

Președintele Klaus Iohannis și-a început, marți, vizita oficială la Kiev printr-o vizită la Muzeul Holodomorului (Marea Foamete) și un moment solemn la troița din locul unde au căzut primele victime ale revoluției care a dus la înlăturarea regimului Ianukovici.

Klaus Iohannis a depus o candelă tradițională cu spice de grâu la Monumentul Victimelor Holodomorului și a tras clopotul la Muzeul Holodomorului, care comemorează victimele Foametei de la începutul anilor 30, scrie Agerpres.

Șeful statului s-a deplasat apoi în apropierea Pieței Independenței din Kiev, unde a început Euromaidanul și a depus o jerbă de flori în culorile tricolorului românesc în memoria victimelor revoluției din Ucraina.

După cele două momente solemne, Klaus Iohannis a ajuns la Administrația Prezidențială a Ucrainei, unde a fost întâmpinat de președintele Petro Poroșenko, cei doi trecând în revistă Garda de Onoare ucraineană.

Preşedintele României a salutat Garda de onoare în limba ucraineană.

Holodomor este numele sub care este cunoscută în istorie foametea ucraineană din perioada 1932-1933, care s-a soldat cu câteva milioane de morți.

CITEŞTE ŞI IOHANNIS, despre vizita în Ucraina: România vrea să fie un factor activ în găsirea unor soluţii pentru pace


loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
17 mar 14:58
...unde au căzut primele victime ale revoluției care a dus la înlăturarea regimului Ianukovici. Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
17 mar 13:12
...solemn la troița din locul unde au căzut primele victime ale revoluției care a dus la înlăturarea regimului Ianukovici. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net Citeste si......
17 mar 13:10
...Klaus Iohannis și-a început, marți, vizita oficială la Kiev printr-o vizită la Muzeul Holodomorului (Marea Foamete) și un moment … mai mult Citeste articolul la sursa: ...
1
EUR
4.8393
RON
07 Jun
noapte 16 °
zi 29 °
Ultimele joburi adaugate
24 H