Klaus Iohannis, întâlnire de urgență cu liberalii la Vila Lac – surse

Klaus Iohannis i-a chemat, joi seară, la ora 20:00, pe liderii PNL și pe premierul desemnat Nicolae Ciucă, la o întâlnire, la Vila Lac.

28 oct. 2021, 19:07
Klaus Iohannis, întâlnire de urgență cu liberalii la Vila Lac – surse

Klaus Iohannis, întâlnire de urgență cu liberalii.  Aceștia vor discuta concluziile negocierilor formării Guvernului, au declarat surse liberale pentru News.ro.

Klaus Iohannis, întâlnire de urgență cu liberalii la Vila Lac

Pe 30 noiembrie, Nicolae Ciucă trebuie să vină în Parlament cu programul de guvernare şi cu lista Guvernului.

Premierul desemnat de Iohannis a avut timp 10 zile pentru a strânge o majoritate în Parlament, care să îi voteze Guvernul, el având discuţii atât cu USR cât şi cu PSD.

Liberalii spun că mandatul a rămas acelaşi, un guvern minoritar, PNL-UDMR, care trebuie să fie susţinut de parlamentarii de la toate partidele în Parlament, pentru că PNL a renunțat la varianta Florin Cîţu premier.

Premierul desemnat, Nicolae Ciucă a transmis chiar şi un apel pentru un armistiţiu politic către toate partidele din Parlament, fără vreun succes.

USR vrea refacerea coaliţiei de guvernare, cu aceeaşi structură a Guvernului dar cu condiţii clare privind relaţia dintre parteneri, în timp ce PSD a anunţat, astăzi, prin vocea lui Marcel Ciolacu, că românii încep să îşi piardă răbdarea şi este nevoie să se ajungă la o soluţie.

Ciolacu a spus că PSD nu este împotriva unui guvern de tehnocraţi, cu mandat limitat, până la primăvară.

Premierul desemnat spune că nu îşi va depune mandatul, iar sâmbătă va depune în Parlament lista nominală a miniştrilor şi programul de guvernare.

„Nu-mi voi depune mandatul. (…) Îmi voi juca şansa până la capăt”, a declarat premierul desemnat miercuri.

Despre propunerea lui Cioloş, Nicolae Ciucă a declarat că „în această perioadă sunt foarte multe sfaturi, Pe masa de negociere venim cu elementele serioase şi care să aducă ţării un Guvern.

Nu poate să fie investit până sâmbătă, sâmbătă depunem programul de guvernare şi lista nominală a miniştrilor urmând ca săptămâna următoare, în functie de prog stabilit, să intre spre aprobare”.

Nicolae Ciucă a mai completat că „nu este închisă uşa către absolut nimeni. Continuăm să discutăm. Mandatul meu e să negociem pentru un Guvern minoritar PNL-UDMR. (…) Flexibilizarea mandatului va fi discutată şi decisă dacă e cazul”.

Citește și: Florin Cîţu neagă informaţia conform căreia Nicolae Ciucă ar fi primit mandat de la Iohannis pentru noi negocieri: „Premierul propus de PNL poate fi mandatat doar de PNL”