KLAUS IOHANNIS şi-a lansat candidatura în Piaţa Victoriei. Omul din spatele campaniilor lui Băsescu, la miting

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Klaus Iohannis, candidatul Alianţei Creştin-Liberale (ACL) la Preşedinţie, şi-a lansat candidatura sâmbătă într-un miting organizat în Piaţa Victoriei. Potrivit România TV, Felix Tătaru, omul care i-a făcut campanie lui Traian Băsescu în 2004, este prezent la miting.

27 sept. 2014, 08:07
KLAUS IOHANNIS şi-a lansat candidatura în Piaţa Victoriei. Omul din spatele campaniilor lui Băsescu, la miting

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.Mitingul de lansare a candidaturii lui Klaus Iohannis la prezidenţiale a început la ora 11,00, iar „gazda” evenimentului a fost cântăreţul Aurelian Temişan.

Temişan a încercat să-i anime pe simpatizanţii celor două partide veniţi unii de ore bune în Piaţa Victoriei, el trecând în revistă filialele locale şi întrebându-i pe participanţi dacă sunt „energici” şi pregătiţi de lansarea candidatului lor la prezidenţiale. Acesta i-a introdus în scenă pe liderii PDL şi PNL, Vasile Blaga şi Klaus Iohannis, „împreună în marea luptă”.

Potrivit România TV, la miting a fost prezent şi Felix Tătaru. Strategul politic a fost surprins sâmbătă dimineaţă în timp ce făcea ultimele verificări la evenimentul de lansare. De altfel, unii politicieni vorbeau încă de zilele trecute că Tătaru este cel care organizează lansarea de sâmbătă.

„Lansarea de sâmbătă, din București, a lui Klaus Johannis, va fi realizată de Felix Tătaru, omul din spatele campaniilor anterioare ale lui Traian Băsescu. Simplă coincidență? Nu cred! Mai curând sprijin direct și continuitate! Pe prea multe planuri!”, scrie pe Facebook, Georgică Severin.

„Dacă ai nişte valori, le vei avea oriunde, iar dacă nu ai valori şi nu crezi în nimic când eşti la Palatul Victoria, n-o să ai valori şi n-o să crezi în nimic nici la Palatul Cotroceni”, a spus Klaus Iohannis, în discursul pe care l-a susţinut la mitingul de susţinere a candidaturii sale în alegerile prezidenţiale.

Iohannis a susţinut că este un om al ‘faptelor, nu al vorbelor goale’, pe când cei de la Palatul Victoria au demonstrat că nu au rezultate şi că ‘nu le pasă’.

‘Vrem democraţie sau lăsăm toată puterea în mâna unui singur partid, care n-a scăpat de metehnele trecutului? Vrem ca România noastră să fie condusă de un om care a dezamagit, care a promis tot şi n-a făcut nimic? Sau vrem o altfel de politică? Vrem ca România să fie a cetăţenilor sau a baronilor? Vrem un preşedinte puternic sau unul manevrat din umbră? Vrem ca în România să domnească legea sau bunul plac al unui grup? Vrem ca în România noastră lucrurile să fie temeinic făcute sau vrem politicieni care lasă totul la voia întâmplării?’, a întrebat retoric Iohannis.

Aproximativ 30.000 de persoane au participat la miting, deşi se estima o prezenţă de 50.000 din toate filialele PNL şi PDL din ţară.

Evenimentul ACL a blocat o parte din traficul rutier prin Piaţa Victoriei, dar s-a putut circula pe Bulevardul Aviatorilor – Calea Victoriei – Bulevardul Lascăr Catargiu şi Şoseaua Nicolae Titulescu – Bulevardul Iancu de Hunedoara.

NUP pentru Klaus Iohannis. Parchetul General a clasat dosarul în care era acuzat de conflict de interese

Organizatorii spuneau că lansarea este „un eveniment clasic de campanie”, în care Klaus Iohannis va vorbi la finalul evenimentului. 

Chiar dacă lansarea candidaturii la prezidenţiale a lui Iohannisa avut loc sâmbătă, lansarea programului său pentru prezidenţiale „România lucrului bine făcut” va avea loc luni seară, la Palatul Parlamentului.

Klaus Iohannis şi-a depus sâmbăta trecută candidatura la Biroul Electoral Central, unde a adus peste 2.000.000 de semnături.

‘Mulţumesc celor peste 2.200.000 de alegători care au semnat pentru mine. Este un număr impresionant de semnături care s-au adunat în doar câteva săptămâni, într-un timp record. Acum a venit vremea faptelor. Oamenii mă cunosc, sunt mai puţin un om al vorbelor şi mai mult un om al faptelor. Vreau să candidez pentru a face altfel de politică, mai puţin spectacol, mai puţină gălăgie, mai multe soluţii pentru oamenii, pentru România’, a declarat Iohannis la BEC.

ALEGERI PREZIDENŢAILE 2014. El a spus că are în spate echipa ACL şi speră ca, pe parcursul campaniei, la cele 2.200.000 de semnături să se mai adune şi alţi oameni care vor să meargă pe acelaşi drum cu el.

KLAUS IOHANNIS, judecat de Înalta Curte de Justiţie. Magistraţii au AMÂNAT procesul pentru 30 septembrie

‘Eu nu am în spate niciun fel de grupuri de interese, niciun fel de trusturi, niciun fel de instituţii. Eu am în spate echipa Alianţei Creştin-Liberale şi cei peste 2.200.000 de alegători care au semnat pentru mine’, a arătat Iohannis.