Klaus Iohannis l-a înlocuit pe fratele lui Ludovic Orban, la Cotroceni. Cine este femeia care i-a luat locul în funcția de consilier prezidențial

Klaus Iohannis l-a înlocuit pe fratele lui Ludovic Orban, în funcția de consilier prezidențial la Cotroceni, cu Luminița-Teodora Odobescu.

25 nov. 2021, 20:30
Klaus Iohannis l-a înlocuit pe fratele lui Ludovic Orban, la Cotroceni. Cine este femeia care i-a luat locul în funcția de consilier prezidențial

Klaus Iohannis a semnat decretul privind eliberarea la cerere din funcţia de consilier prezidenţial a lui Leonard Orban, la data de 1 noiembrie, în vederea pensionării. Leonard Orban, fratele lui Ludovic Orban, era consilier prezidenţial pe domeniul afaceri europene.

Departamentul Afaceri Europene este structura din cadrul Instituţiei Preşedintelui care asigură îndeplinirea atribuţiilor ce revin şefului statului prin Constituţie în domeniul afacerilor europene. Departamentul coordonează la nivelul Administraţiei Prezidenţiale acţiunile din domeniul politicilor europene.

Klaus Iohannis, după învestirea Guvernului Ciucă: „Criza politică s-a terminat, dar celelalte crize, nu”

Cuprinde toate ariile politice de competenţă ale Uniunii Europene, după cum sunt definite în cadrul Tratatului privind Uniunea Europeană şi Tratatul privind Funcţionarea Uniunii Europene.

Luminița Odobescu este ambasador și diplomat de carieră. A condus Reprezentanța Permanentă în timpul primei Președinții române a Consiliului Uniunii Europene (ianuarie-iunie 2019).

După absolvirea, în 1992, a Facultății de Comerț, din cadrul Academiei de Studii Economice din București, Luminița Odobescu își începe cariera profesională ca cercetător științific la Institutul Național „Virgil Madgearu”.

Din 1995, lucrează ca expert și, ulterior, consilier în Ministerul Economiei și Comerțului, până în 2001, când își începe cariera în Ministerul Afacerilor Externe, ca șef serviciu.

Activitatea sa la Bruxelles începe în anul 2002; timp de cinci ani, gestionează în mod direct o serie de capitole în cadrul negocierilor privind aderarea României la Uniunea Europeană, ca diplomat în cadrul Misiunii României pe lângă Uniunea Europeană. După semnarea Tratatului de aderare a României la Uniunea Europeană, a coordonat pregătirea reuniunilor COREPER I, în calitate de consilier Mertens. Între 2008 și 2012, a fost director general al Departamentului Uniunea Europeană, și, în perioada februarie – noiembrie 2012, Secretar de Stat pentru afaceri europene, în cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Klaus Iohannis vrea explicaţii despre cum s-au organizat concursurile de directori de şcoli. „Îmi doresc să văd o analiză onestă”

Între noiembrie 2012 și august 2015, a fost consilier de stat pentru afaceri europene și politică externă la Cancelaria Primului Ministru.

Din septembrie 2015 este Reprezentantul Permanent al României la Uniunea Europeană și a condus misiunea diplomatică în timpul primei Președinții române a Consiliului Uniunii Europene (ianuarie-iunie 2019), relatează stiripesurse.ro.


loading...