KLAUS IOHANNIS, la Berlin: În România nu există o problemă a maghiarilor. Nu ne simţim ameninţaţi

Publicat: Joi, 26 Februarie 2015 18:01 // Actualizat: Joi, 26 Februarie 2015 18:14 // Sursa: romaniatv.net

Președintele Klaus Iohannis, aflat în vizită oficială în Germania, a declarat, în conferinţa de presă comună, susţinută alături de cancelarul Angela Merkel, că în România nu există o problemă a minorității maghiare.

Klaus Iohannis a precizat, răspunzând unei întrebări din partea presei, că în România nu există o problemă a minorității maghiare, dar Bucureștiul este atent la interesul „neobișnuit de mare" al Ungariei vecine față de minoritățile din diaspora.

"În ce priveşte tema ungurilor, este clar că interesul Ungariei în ce priveşte minorităţile ungureşti din afara Ungariei este neobişnuit de mare. Nu ne simţim ameninţaţi de acest fapt în România, însă suntem foarte atenţi atunci când un stat vecin are un interes atât de mare pentru o minoritate. Minoritatea maghiară are reprezentanţi politici în România. Aceştia sunt partenerii noştri de discuţie. Cu aceşti politicieni mă întâlnesc des, vorbim despre chestiuni şi vă pot asigura că în România nu există o problemă a maghiarilor", a declarat președintele Klaus Iohannis.

CITEŞTE ŞI KLAUS IOHANNIS, întâlnire la vârf cu ANGELA MERKEL. Cum va sprijini Germania aderarea României la Schengen


loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8387
RON
05 Jun
noapte 14 °
zi 31 °
Ultimele joburi adaugate
24 H