Klaus Iohannis la înaintarea în grad a unor ofiţeri: Este un semn al continuării proiectului de modernizare instituţională

Președintele Klaus Iohannis a înaintat în grad, joi, de Ziua Națională, generali și chestori de poliție și a acordat gradul de general de brigadă și chestor de poliție unor colonei, comandori sau comisari șef de poliție, ocazie cu care a subliniat că acest demers nu este doar simbolic, ci constituie un semn al continuării proiectului de modernizare instituțională.

01 dec. 2016, 15:18
Klaus Iohannis la înaintarea în grad a unor ofiţeri: Este un semn al continuării proiectului de modernizare instituţională

Şeful statului a subliniat în cadrul ceremoniei că înaintarea în grad a fost făcut ca semn al aprecierii pentru rezultatele remarcabile și profesionalismul de care aceștia au dat dovadă în îndeplinirea misiunilor încredințate.

Propunerile au venit din partea ministrului Apărării Naționale, ministrului Afacerilor Interne și directorului Serviciului de Protecție și Pază.

„Am luat în considerare faptul că ofițerii propuși sunt reprezentativi pentru aceste instituții și își îndeplinesc în mod exemplar îndatoririle ce le revin în structurile pe care le comandă. Acest demers nu este doar simbolic, ci constituie un semn al continuării proiectului de modernizare instituțională și de promovare a unei noi atitudini față de instituțiile din sistemul de securitate națională”, a declarat Iohannis.

Aceste instituții, a arătat șeful statului, trebuie consolidate în primul rând pentru a elimina deficiențele care pot genera vulnerabilități în sistemul de apărare și ordine publică, dar și pentru a întări credibilitatea strategică a României și pentru a deveni un furnizor de securitate regională, într-un mediu complex și volatil.

„Întotdeauna voi fi alături de dumneavoastră și vă voi susține, întrucât bunăstarea economică, socială și culturală nu se poate realiza decât într-un climat de ordine publică și securitate națională. Sunteți chemați să răspundeți unor provocări complexe care vin din zone diferite. În același timp, precum bine știți, societatea are mari așteptări de la dumneavoastră și de la instituțiile pe care le reprezentați. Aveți datoria să analizați cu luciditate ce funcționează și ce lipsește, unde este nevoie de un plus de coordonare și cooperare, atât în interiorul instituțiilor din care faceți parte, cât și între acestea, pentru a crește eficiența și performanța tuturor. (…) Vă urez tuturor ca, prin devotament față de țară, prin faptele dumneavoastră și rezultatele obținute, să vă bucurați de aprecierea cetățenilor României, precum și a partenerilor noștri nord-atlantici și europeni””, le-a transmis Iohannis ofițerilor.