Klaus Iohannis, la închiderea anului şcolar: Fizica nu este pe placul tuturor

Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, la festivitatea de închidere a anului școlar pentru clasele a opta din Școala Gimnazială "Gheorghe Nechita" din Motoșeni, județul Bacău, că a ales cariera de profesor de fizică în primul rând ca urmare a dascălului pe care l-a avut la școală.

17 iun. 2016, 11:48
Klaus Iohannis, la închiderea anului şcolar: Fizica nu este pe placul tuturor

Klaus Iohannis a explicat cadrelor didactice de la școala din Motoșeni că profesia didactică ghidează destinele copiilor și le deschide drumul către viitor, indiferent de cariera aleasă.

„Fizica nu este pe placul tuturor, ba chiar aș spune că fizica nu este pe placul multora. Dar pentru mine, ea a devenit vocație mai ales prin dascălul meu care, prin modul de predare, a transformat-o într-o poveste vie, motivantă. Este, dacă pot numi astfel, exemplul care mi-a demonstrat cum profesia didactică ghidează destinele copiilor și le deschide drumul către viitor, indiferent de carierea aleasă. Dumneavoastră ați reușit la Motoșeni să transformați întreaga programă școlară într-o poveste care a captivat și inspirat toți acești copii. Mai mult, ați reușit prin cursurile de educație parentală să formați și să implicați în acest demers părinții și întreaga comunitate. Vă felicit pentru reușitele dumneavoastră și sper ca ecoul acestor rezultate să inspire și alte povești de succes, demonstrând că schimbarea este posibilă cu și prin educație”, a declarat Klaus Iohannis, citat de Agerpres.

Copiilor prezenți la manifestare, președintele le-a spus că ei sunt „profesioniștii de mâine” și că, prin perseverență și muncă, fiecare își va putea îndeplini „visul de a ajunge cineva” atunci când vor fi adulți.

„Este important să nu renunțați și să credeți în șansa voastră. Fiți convinși că prin perseverență și muncă vă veți îndeplini, fiecare, visul de a ajunge cineva când veți fi mari. Voi sunteți speranța pentru un viitor mai bun, nu doar pentru comunitatea din Motoșeni, ci pentru întreaga țară. Voi sunteți profesioniștii de mâine, viitorii profesori, medici, ingineri sau, de ce nu, cei care veți lua decizii ca oameni politici pentru România în viitor”, a subliniat șeful statului.

Președintele României a participat, vineri, la festivitatea de închidere a anului școlar a claselor a opta din cadrul Școlii Gimnaziale ‘Gheorghe Nechita’ din comuna Motoșeni, județul Bacău. Unitatea școlară este parte a pachetului UNICEF ‘Educație Incluzivă de Calitate’.

La finalul ceremoniei, președintele Klaus Iohannis a premiat absolvenții claselor a opta.

Alături de președintele României au fost și Sandie Blanchet, reprezentantul UNICEF în România, Tove Bruvik Westberg, ambasadorul Norvegiei la București, dar și reprezentanți ai autorităților din județul Bacău.