Klaus Iohannis, la Sibiu, la un eveniment gastronomic: "E surprinzător cât de mulţi cunosc. În Bucureşti nu mi se întâmplă asta

Publicat: Miercuri, 21 Noiembrie 2018 22:39 // Actualizat: Miercuri, 21 Noiembrie 2018 22:39 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele Klaus Iohannis s-a declarat convins, miercuri, că programul "Sibiu, regiune gastronomică europeană 2019" va fi un mare succes, el afirmând că mâncarea din această zonă este cea mai bună.

Foto: Turnul Sfatului

"Pe scurt, dragi prieteni, 'Sibiu, regiune gastronomică' - un eveniment pe gustul meu! (...) Capitala culturală europeană a dovedit că Sibiul are capacitatea să aducă împreună mai mulţi actori şi nu vorbesc aici de actori de teatru, ci actori mai degrabă din administraţie, de politici şi atunci s-a văzut că Hora Unirii nu este numai despre simboluri, ci este despre adevăruri.

Dacă mai mulţi lucrează împreună, proiectul devine mai mare, mai fezabil, mai puternic, mai vizibil şi sper ca acesta să devină mai gustos. Apreciez foarte mult faptul că aţi reuşit dintr-un proiect incipient, care a fost în 2014, să aduceţi laolaltă foarte mulţi actori locali şi să promovaţi regiunea Sibiului. Această abordare de regiune este autentic europeană şi, din acest punct de vedere, sunt convins că va fi un mare succes şi dintr-un alt motiv - mâncarea din Sibiu şi din Mărginime realmente este cea mai bună. Încercaţi şi vă veţi convinge!", a spus Iohannis, la evenimentul de lansare oficială a programului "Sibiu, regiune gastronomică europeană 2019", care a avut loc la Clubul Diplomatic.

Cu ocazia evenimentului au fost prezentate fragmente din filmele "Sibiu 825" şi "Poarta de sud a Transilvaniei" şi a fost lansată moneda locală SIBCoin, şeful statului primind primul set de astfel de "monede" într-un săculeţ.

"Îmi aminteşte de ceva punguţa (...) Pot să vin la Sibiu şi primesc în schimb...?", a afirmat Iohannis, primind ca răspuns "bunătăţi" din partea directorului Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură, Sibiu, Eugen Iordănescu, care i-a şi înmânat săculeţul cu SIBCoin.

La eveniment a fost difuzat şi un filmuleţ de prezentare a programului "Sibiu, regiune gastronomică europeană 2019", iar chef Florin Dumitrescu a promovat gastronomia din regiunea Sibiului.

Printre cei care au participat la eveniment s-au numărat primarul municipiului Sibiu, Astrid Cora Fodor, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean, reprezentanţi ai corpului diplomatic, printre care s-a numărat ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, parlamentari, printre care liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan.

"Este surprinzător cât de mulţi cunosc în această sală. De obicei, în Bucureşti nu mi se întâmplă asta", a remarcat Iohannis. La finalul evenimentului şeful statului i-a felicitat pe chefii din regiunea Sibiului, a făcut o fotografie cu aceştia şi a vizitat standurile cu mâncare.

Dincolo de laudele invitaților și discursurile oficiale a fost mâncarea. Mâncare locală, sibiană, din Mărginime, de pe Valea Hârtibaciului, de pe Târnave sau din Țara Oltului. A fost berbecuț la proțap servit cu mămăliguță, pe muzica duioasă a unui ciobănaș. A fost tochitură, a fost pastramă, a fost ciolan și au fost ciorbe, dar pe lângă elementele clasice ale gastronomiei sibiene au fost și delicatese gândite de bucătari să aducă în epoca modernă aromele vechi.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
gastronomie Sibiu Klaus Iohannis SIBcoin Sibiu regiune gastronomica
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8705
RON
28 Sep
noapte 15 °
zi 22 °
Ultimele joburi adaugate
24 H