Klaus Iohannis: Mă bucur să aud că interesul academic pentru România a crescut de când sunt preşedinte

Publicat: Miercuri, 17 Iunie 2015 11:36 // Actualizat: Miercuri, 17 Iunie 2015 11:36 // Sursa: romaniatv.net

Președintele Klaus Iohannis a transmis miercuri un mesaj cu ocazia Congresului Internațional de Studii Românești în care afirmă că toți cei care iubesc România pot contribui la aniversarea în 2018 a 100 de ani de la Marea Unire fiind mai uniți și aducând în țară un număr cât mai mare de reprezentanți ai elitei academice și culturale românești răspândiți în lume.

În mesajul transmis participanților la eveniment de consilierul prezidențial Laurențiu Ștefan, președintele Iohannis și-a exprimat satisfacția că există o comunitate în creștere de cercetători și profesori din întreaga lume care se dedică studiilor românești, arătând că Societatea de Studii Românești, inițiatorul și organizatorul principal al Congresului, a intrat în al cincilea deceniu de activitate.

Citeşte şi: Gelu Vişan susţine că renovarea Vilei Lac 3 costă 1,2 milioane de euro: Iohannis îşi ia pat din străinătate

Iohannis a apreciat că numărul mare de lucrări care vor fi prezentate sunt un foarte bun indicator pentru reputația de care se bucură Societatea de Studii Românești la nivel internațional, scrie Agerpres.

"Mă bucur să aud că interesul academic pentru România a crescut de când am fost ales președinte, dar sunt sigur că acest lucru se explică mai degrabă prin transformările profunde prin care trece România în prezent", susține președintele Iohannis.

El subliniază că "reflecțiile prilejuite de tema acestei ediții a Congresului — centrată în jurul analizei repercusiunilor regimului comunist și ale celor două războaie mondiale — sunt foarte importante pentru capacitatea noastră de a ne dezvolta ca stat și societate, de a învăța din istorie și de a reuși să facem față unor provocări aproape la fel de complexe ca în trecut".

"Sunt convins că aceste teme trebuie să fie parte a dezbaterii publice, nu doar a celei academice. Sunt teme care fac parte din istoria noastră și sunt importante pentru viitorul nostru democratic, mai ales în apropiatul moment de bilanț din 2018, când România împlinește 100 de ani de la Marea Unire.

Citeşte şi: Klaus Iohannis l-a primit la Cotroceni pe preşedintele Portugaliei, Anibal Cavaco Silva

Am speranța că toți cei care iubim România vom reuși să contribuim la această aniversare națională fiind mai uniți, aducând în țară un număr cât mai mare de reprezentanți ai elitei academice și culturale românești răspândiți azi în întreaga lume", conchide Iohannis.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
17 iun 14:38
...care iubesc România pot contribui la aniversarea în 2018 a 100 de ani de la Marea Unire fiind Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
17 iun 11:57
Votează email 0 email
...pot contribui la aniversarea în 2018 a 100 de ani de la Marea Unire fiind Citește mai departe… Mai mult: romania tv ...
1
EUR
4.8398
RON
03 Jun
noapte 10 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H