Klaus Iohannis, mesaj de condoleanţe la decesul fostului preşedinte italian Carlo Azeglio Ciampi

Președintele Klaus Iohannis i-a transmis sâmbătă omologului său italian Sergio Mattarella un mesaj de condoleanțe în urma trecerii în nefiinţă a fostului preşedinte al republicii Italiene, Carlo Azeglio Ciampi.

17 sept. 2016, 09:55
Klaus Iohannis, mesaj de condoleanţe la decesul fostului preşedinte italian Carlo Azeglio Ciampi

„Pro-european convins, susţinător al introducerii monedei comune europene, Preşedintele Carlo Azeglio Ciampi a promovat extinderea Uniunii Europene într-o perioadă în care România aspira să devină stat membru. A fost unul dintre susținătorii țării mele în toată perioada de negocieri și de pregătire pentru aderare, reafirmând, cu fiecare ocazie, sprijinul Italiei, în virtutea indestructibilelor legături istorice dintre români și italieni și a excepționalelor relații economice și politice bilaterale dezvoltate între România și Italia după 1990”, se arată în mesajul Președintelui României.

Totodată, președintele Klaus Iohannis a exprimat sincere condoleanţe, atât în nume personal, cât și în numele poporului român, față de trecerea în nefiinţă a Preşedintelui Ciampi, personalitate remarcabilă a vieţii politice italiene. 

Fostul președinte italian Carlo Azeglio Ciampi, o autoritate morală foarte respectată în țara sa, a încetat din viață vineri, la vârsta de 95 de ani.

Citeşte şi: A murit fostul preşedinte italian Carlo Azeglio Ciampi