Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Imnului Naţional

Publicat: Luni, 29 Iulie 2019 10:30 // Actualizat: Luni, 29 Iulie 2019 10:30 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis luni un mesaj cu ocazia Zilei Imnului Naţional al României, în care afirmă că acesta este momentul în care "privim cu încredere şi optimism către viitorul naţiunii noastre".

Foto: presidency.ro

"Pe 29 iulie, sărbătorim, ca în fiecare an, 'Ziua Imnului Naţional', unul dintre simbolurile naţionale care ne insuflă sentimentul solidarităţii şi mândria de a fi români. 'Deşteaptă-te române' ne reflectă istoria, luptele şi tradiţiile, servind, în acelaşi timp, ca expresie a identităţii naţionale. (...) 'Ziua Imnului Naţional' este, în acelaşi timp, şi momentul în care privim cu încredere şi optimism către viitorul naţiunii noastre, unul în care ne dorim să ne bucurăm de o securitate naţională extinsă în cadrul marii familii euroatlantice, de prosperitate, democraţie şi de un stat de drept funcţional şi mai eficient", se arată în mesajul transmis de Administraţia Prezidenţiale.

Şeful statului spune că încă din timpul Revoluţiei de la 1848, imnul naţional a transmis un mesaj mobilizator naţiunii române de a intra într-o lume nouă, prin trezirea conştiinţei naţionale şi având ca reper tradiţiile sale.

"Versurile imnului au dinamizat eforturile românilor de a-şi urma şi îndeplini idealurile de libertate şi unitate. Sărbătoarea de astăzi este un bun prilej de a invoca virtuţile înaintaşilor noştri, precum şi de a rememora faptele glorioase ale acestora. Spiritul de sacrificiu, abnegaţia şi patriotismul sunt calităţi umane care stau la baza devenirii noastre ca naţiune modernă şi democratică", afirmă Iohannis.

El arată că în urmă cu trei decenii, România s-a reîntors către familia occidentală şi a devenit ulterior membru al Alianţei Nord-Atlantice, al Uniunii Europene şi partener strategic al Statelor Unite ale Americii.

"Astăzi, statul român contribuie activ la consolidarea relaţiei transatlantice şi promovează respectul reciproc, valorile comune şi interesele care racordează, şi mai puternic, Uniunea Europeană la partenerul său, Statele Unite ale Americii", prezizează preşedintele Klaus Iohannis.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Klaus Iohannis Klaus iohannis mesaj Ziua Imnului
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8398
RON
03 Jun
noapte 10 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H