Klaus Iohannis, mesaj dur pentru Costel Alexe: Penalii NU au ce căuta în funcții publice

Președintele Klaus Iohannis susține că fostul ministru Costel Alexe nu are ce căuta în funcția de președinte al CJ Iași, dacă va fi cercetat penal de către DNA.

12 ian. 2021, 18:26
Klaus Iohannis, mesaj dur pentru Costel Alexe: Penalii NU au ce căuta în funcții publice

Klaus Iohannis a declarat marţi, la prima conferinţă de presă din acest an, că de modul în care vom reuşi să accelerăm anumite schimbări în perioada imediat următoare va depinde eficienţa guvernării în următorii patru ani. El a afirmat că e obligatoriu să înceapă un proces de resetare a statului, prin debirocratizare şi digitalizare.”Reformele nu mai pot să aştepte”, a subliniat preşedintele.

Președintele Klaus Iohannis susține că fostul ministru Costel Alexe nu are ce căuta în funcția de președinte al CJ Iași, dacă va fi cercetat penal de către DNA.

”Sincer, eu cred că această discuție trebuia să aibă loc de mult și să fie mult mai scurte. Eu am spus de multe ori că penalii nu au ce căuta în funcții publice.
Dacă domnul Alexe va fi cercetat penal m-aș aștepta cel puțin să se autosuspende din aceste funcții.

Iohannis avertizează: „Nu mai pot fi tolerate ineficiența și incompetența pe bani publici”

”Cred că această discuţie trebuia să aibă loc demult şi să fie mult mai scurtă. Am spus dintotdeauna că persoane urmărite penal sau penali nu au ce căuta în funcţii publice. Nu ştiu dacă trebuia să discute PNL mai repede sau nu. Însă dacă dl Alexe va fi cercetat penal, atunci cu siguranţă eu m-aş aştepta cel puţin să se autosuspende din funcţiile pe care le deţine”, a declarat Iohannis, întrebat în legătură cu faptul că liderul PNL Ludovic Orban a anunţat că va analiza situaţia şi solicitat să precizeze dacă în opinia sa Alexe trebuie să demisioneze şi PNL să îi retragă sprijinul politic.

Fostul ministru al Mediului Costel Alexe este urmărit penal de Direcţia Naţională Anticorupţie pentru luare de mită şi instigare la delapidare. În acelaşi dosar este urmărită penal şi o persoană cu funcţie de conducere într-o societate din siderurgie, pentru dare de mită şi delapidare.
Alexe ar fi pretins de la acea persoană produse din tablă, pentru a aloca gratuit acelei fabrici certificate de emisii de gaze cu efect de seră şi a monitoriza măsurile de închidere a unei halde de zgură. Costel Alexe ar fi primit acele produse, în cantitate de 22 de tone şi în valoare de 103.000 lei, la o firmă administrată de o rudă.
Liderul PNL, Ludovic Orban, consideră că preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, care este urmărit penal într-un dosar instrumentat de DNA, îşi poate continua mandatul la şefia CJ, întrucât nu există nicio prevedere legală care să prevadă contrariul. El spune că o eventuală demisie din motive morale este o decizie care aparţine exclusiv lui Costel Alexe şi care nu poate fi impusă de către PNL.


loading...