Klaus Iohannis, mesaj la Congresul PNL: România are nevoie de partide puternice, dar nu unde doar liderul este puternic

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis sâmbătă un mesaj, cu ocazia Congresului PNL, în care afirmă că România are nevoie azi, mai mult ca oricând, de partide puternice, unde nu doar liderul este puternic, ci unde democraţia internă este reală şi există dezbatere. Şeful statului a susţinut că o formaţiune puternică va convinge imediat că exercită puterea nu pentru liderii săi sau pentru apropiaţii lor, ci pentru cetăţeni.

17 iun. 2017, 09:00
Klaus Iohannis, mesaj la Congresul PNL: România are nevoie de partide puternice, dar nu unde doar liderul este puternic

„Îmi doresc şi preşedintele Iohannis îşi doreşte acest lucru, ca această energie să se transforme în zilele, lunile şi anii viitori în proiecte pentru România şi pentru cetăţenii acestei ţări. România are nevoie azi, mai mult ca oricând, de partide puternice. Prin partid puternic nu înţelegi însă un partid unde liderul său este puternic, ci un partid unde democraţia internă este reală, unde există dezbatere, unde toate resursele partidelui sunt folosite la potenţialul lor maxim”, se arată în mesajul lui Klaus Iohannis, transmis de consilierul său Laurenţiu Ştefan.

În opinia şefului statului, „un partid puternic înţelege preocupările, grijile, nevoile şi aspiraţiile electoratului său şi răspunde articulând programe şi politici publice eficiente şi responsabile”.

„Un partid puternic oferă, în acelaşi timp, cetăţenilor o viziune pentru România, arată clar de ce vrea puterea şi ce va face cu ea, un partid puternic va convinge imediat că exercită puterea nu pentru liderii săi sau pentru apropiaţii lor, ci pentru cetăţeni şi comunităţile lor, pentru a intări postura României în plan regional, european şi în lume”, a conchis Klaus Iohannis.


loading...