KLAUS IOHANNIS, mesaj pe Facebook despre rolul presei

Klaus Iohannis a postat, duminică, pe Facebook, un mesaj de Ziua Mondială a Libertății Presei, în care spune că "o presă liberă contribuie la consolidarea democrației și la dezvoltarea unei societăți prospere."

03 mai 2015, 07:28
KLAUS IOHANNIS, mesaj pe Facebook despre rolul presei

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj de Ziua Mondială a Libertății Presei .

„O presă liberă contribuie la consolidarea democrației și la dezvoltarea unei societăți prospere. Pentru acest drept am luptat în 1989, iar rolul mass – media este esențial în apărarea interesului public. Ziua Mondială a Libertății Presei ne readuce aminte cât de importantă este libertatea de exprimare.”, scrie Iohannis pe Facebook.

CITEŞTE ŞI Victor Ponta: Guvernul vrea taxe mai mici pentru presa de ştiri audio-vizuală

Ziua mondială a libertății presei este marcată în fiecare an, la 3 mai. Această zi celebrează principiile fundamentale ale libertății presei și reprezintă un prilej pentru a evalua libertatea presei în întreaga lume. Este o zi de reflecție în rândul profesioniștilor mass-media cu privire la problemele libertății presei și a eticii profesionale.

În acest an UNESCO se concentrează pe trei teme pentru celebrarea Zilei mondiale a libertății presei, care se referă la necesitatea unui jurnalism de calitate, respectarea egalității de gen și asigurarea securității în informația digitală. În această zi, cetățenii sunt informați asupra încălcărilor libertății presei care au loc în întreaga lume, prin publicații cenzurate, amendate, suspendate și închise, în timp ce jurnaliștii, editorii și publiciști sunt hărțuiți, atacați, reținuți și chiar uciși. Ziua mondială a libertății presei aduce și un omagiu ziariștilor care și-au pierdut viața prin exercitarea profesiei lor.