Klaus Iohannis, mesaj pe Facebook după ce Guvernul de la Chişinău a căzut

Guvernul de la Chișinău al premierului liberal-democrat Valeriu Streleț a fost demis joi de Parlament, printr-o moțiune de cenzură inițiată de Opoziția socialistă și comunistă și susținută de Partidul Democrat, una dintre formațiunile componente ale Alianței pentru Integrare Europeană-3.

29 oct. 2015, 13:41
Klaus Iohannis, mesaj pe Facebook după ce Guvernul de la Chişinău a căzut

„Republica Moldova traversează în prezent o perioadă dificilă, dar acest lucru nu trebuie să împiedice parcursul european al ţării. Este esențial ca forțele politice să acționeze cu maturitate și responsabilitate pentru formarea grabnică a unui guvern stabil, care să continue eforturile de reformă şi de consolidare a instituțiilor statului de drept. România îşi reafirmă determinarea de a acorda Republicii Moldova întregul său sprijin în acest sens”, a scris Klaus Iohannis pe Facebook.

Moţiune de cenzură în Republica Moldova: Guvernul de la Chişinău a fost demis. REACŢIA MAE

O reacţia a avut şi MAE român. ”MAE consideră că, în contextul complex din vecinătatea estică, stabilitatea Republicii Moldova trebuie să fie prima prioritate după care să se ghideze în acest moment acțiunea tuturor forțelor politice responsabile. În egală măsură, în acest context, trebuie să prevaleze mandatul pro-european încredințat de cetățeni la alegerile legislative din noiembrie 2014, reconfirmat la alegerile locale din iunie 2015. Pe această bază, MAE exprimă așteptarea formării cât mai rapide a unui guvern capabil să pună în aplicare, în mod coerent și consecvent, un program construit pe asigurarea stabilității Republicii Moldova, remedierea dificultăților socio-economice curente și avansarea pe traseul european, în interesul cetățenilor Republicii Moldova”, se arată într-un comunicat MAE transmis joi.