Klaus Iohannis, mesaj pe Facebook după întâlnirea cu Angela Merkel

Preşedintele Klaus Iohannis a postat pe Facebook un mesaj în care laudă relaţiile economice, politice şi culturale dintre România şi Germania. În plus, şeful statului a menţionat că se bazează pe sprijinul Germaniei în ceea ce priveşte aderarea României la spaţiul Schengen.

26 feb. 2015, 16:04

„Împreună cu doamna cancelar Angela Merkel am trecut în revistă evoluția relațiilor româno-germane din punct de vedere economic, cultural și politic. Pentru noi, Germania nu este numai unul dintre principalii parteneri economici ai României, ci şi unul dintre cei mai importanţi parteneri de dialog în interiorul Uniunii Europene şi în lume„, a scris Klaus Iohannis pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: KLAUS IOHANNIS, primul mesaj pe FACEBOOK din Germania

Totodată, şeful statului român a amintit despre principalul obiectiv al României, care este aderarea în spaţiul Schengen.

„I-am spus doamnei Merkel că ne bazăm pe sprijinul Germaniei în dorința noastră de aderare la spațiul Schengen, am apreciat prezenţa în România a unor investitori importanţi şi am afirmat deschiderea şi interesul nostru pentru atragerea unui număr și mai mare de companii germane, care să creeze noi locuri de muncă”, a adăugat preşedintele pe Facebook.

Citeşte şi: KLAUS IOHANNIS, întâlnire la vârf cu ANGELA MERKEL. Cum va sprijini Germania aderarea României la Schengen