Klaus Iohannis, mesaj pentru Vladimir Putin la cinci zile după realegerea sa ca preşedinte al Rusiei

Klaus Iohannis i-a transmis după cinci zile lui Vladimir Putin "un mesaj de felicitare pentru realegerea în funcția de Președinte".

22 mart. 2018, 11:45
Klaus Iohannis, mesaj pentru Vladimir Putin la cinci zile după realegerea sa ca preşedinte al Rusiei

Klaus Iohannis i-a transmis un mesaj lui Vladimir Putin după realegerea în funcţie de preşedinte al Rusiei. „Pe această cale, țin să vă asigur că rămân încrezător cu privire la beneficiile dezvoltării relațiilor dintre statele noastre pe baze pragmatice și predictibile, prin dialog constructiv și în conformitate cu principiile și normele de drept internațional”, arată în mesajul Președintelui României.

Săptămâna aceasta, Kremlinul a publicat liste actualizate cu liderii mondiali care l-au sunat pe Vladimir Putin pentru a-l felicita. Printre aceștia se numără președintele Bulgariei, al Cehiei, premierul Ungariei, dar și cancelarul Angela Merkel. Unii dintre ei l-au contacat pe liderul rus chiar a doua zi după alegeri.

Vladimir Putin a primit felicitări de la Donald Trump, președintele american, deși acesta din urmă a fost sfătuit de către consilierii săi să nu facă un asemenea gest. Telefonul lui Trump a venit în mijlocul scandalului despre otrăvirea spionului rus Sergei Skripal în Marea Britanie și la scurt timp după ce Statele Unite au impus noi sancțiuni economice față de Moscova.

În 2014, când Klaus Iohannis câștiga alegerile în România, Vladimir Putin îi transmitea noului președinte român că așteaptă o schimbare în relațiile ruso-române.