Klaus Iohannis, mesaj surprinzător pe Facebook: „La mulţi ani, Roşia Montană”

Klaus Iohannis spune că "viitorul Roșiei Montane trebuie gândit în acord cu normele europene de mediu și cu legislația privitoare la patrimoniul cultural".

06 feb. 2015, 16:16
Klaus Iohannis, mesaj surprinzător pe Facebook: „La mulţi ani, Roşia Montană”

„Roșia Montană împlinește astăzi 1884 de ani de la data atestării documentare a localității. În ultimii ani, acest loc unic din Munții Apuseni a devenit un simbol al patrimoniului nostru cultural și natural. În numele Roșiei Montane s-a creat o mișcare civică și comunitară despre care s-ar putea spune că „mută munții” atunci când este în joc păstrarea autenticității și a tradiției vechi a acestei localități. Viitorul Roșiei Montane trebuie gândit în acord cu normele europene de mediu și cu legislația privitoare la patrimoniul cultural, dar și cu opiniile tuturor specialiștilor care ar putea aduce o contribuție valoroasă la un proiect de renaștere economică a zonei. La mulți ani, Roșia Montană!”, a scris Klaus Iohannis pe Facebook. 

Sindicatul „Viitorul Mineritului” din Roşia Montană a salutat recent poziţia preşedintelui Klaus Iohannis privind reluarea discuţiilor pe tema proiectului minier, exprimându-şi speranţa că minerilor li se vor reda „meseria şi bucuria de a trăi aşa cum trebuie în România lucrului bine făcut”.