Klaus Iohannis, momente cutremurătoare la locul tragediei din Bucureşti. Ponta cere măsuri DRASTICE – VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis a mers, copleşit de emoţie, la locul tragediei care a zguduit Bucureştiul şi întreaga ţară vineri seara. Şeful statului a vrut să vadă unde s-a întâmplat nenorocirea. El a aprins o lumănare, a depus flori şi a ţinut un moment de reculegere. Pe de altă parte, premierul Victor Ponta le-a cerut ministrului de Interne Gabriel Oprea şi secretarului de stat Raed Arafat să facă o verificare amănunţită la toate localurile din ţară şi să ia măsuri drastice acolo unde nu este respectată legea.

31 oct. 2015, 12:59

Preşedintele Klaus Iohannis s-a informat permanent despre tragedia din Club Colectiv. El a fost la locul tragediei şi a depus un buchet de flori şi o lumânare pentru cei decedaţi.

„Am ţinut să văd locul în care s-a produs tragedia şi să las aici un buchet de flori şi o lumânare. Dumnezeu să-i ierte pe cei decedaţi! Pentru cei care au scăpat di tragedie, le doresc sănătate. Să aibă noroc şi să scape. Familiilor îndurerate le spun sincere condoleanţe. Sunt în gând şi în suflet alături de ei. Iar familiilor celor care sunt răniţi în spitalele Bucureştiului le doresc să aibă speranţă, credinţă şi ca aceia care sunt internaţi să scape cu bine. Am vrut să văd locul în care s-a petrecut tragedia. Este incredibil! Un spaţiu total impropriu. Este de neimaginat că în acest spaţiu au putut să fie atâţia oameni la un concert şi să se întâmple în timp atât de scurt o tragedie din cauză că au fost încălcate norme simple”, a declarat Klaus Iohannis.

Guvernul României a decretat doliu naţional în zilele de 31 octombrie, 1 şi 2 noiembrie. Premierul Victor Ponta le-a cerut ministrului de Interne Gabriel Oprea şi secretarului de stat Raed Arafat să facă verificări ample în întreaga ţară pentru ca toate localurile care nu respectă normele de securitate şi de prevenire a incendiilor să fie închise.

„E cumplit sa stii ca isti lasi copilul la concert si mergi dimineata sa il iei de la spital sau la morga”, a spus Victor Ponta.

„Trebuie sa o luam cu verificări la fiecare loc in parte. Dacă în Bucureşti e asa, imi inchipui cum e in tara. Vreau sa veniti saptamana viitoare cu un plan de verificare la toate localurile din ţară. Ştiu că primăriile le autorizează, dar vreau să vină MAI cu un plan de verificare pentru toate localurile din ţară pentru că noi intervenim în situaţii de genul acesta, nu primariile. Inchidem acolo unde e de închis, daţi amenzi, aveţi legea în mână. Că aşa ne învăţăm, după necazuri”, a spus Victor Ponta, în şedinţa de urgenţă a Guvernului.