KLAUS IOHANNIS nu îşi vede AMENINŢATĂ candidatura de procesul cu ANI. Când estimează că se va termina

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat marţi că este extrem de liniştit şi calm în ce priveşte procesul cu ANI, afirmând că acesta nu va avea niciun fel de influenţă în privinţa campaniei pentru alegerile prezidenţiale.

05 aug. 2014, 12:26
KLAUS IOHANNIS nu îşi vede AMENINŢATĂ candidatura de procesul cu ANI. Când estimează că se va termina

Sunt extrem de calm şi liniştit în această chestiune. Prima întâlnire de gradul trei între mine şi ANI s-a soldat cu anularea irevocabilă a raportului ANI, a fost vorba atunci de parcul industrial Şura Mică. A doua speţă pe care o am cu ANI, cea cu incompatibilitatea de tipul public- public pentru societatea de apă- canal, am câştigat în prima instanţă, deci raportul de jure nu există, dar ANI a contestat acest lucru la Înalta Curte, iar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nu a dat încă termen. Eu evaluez că acest proces se termină cel mai devreme la sfârşitul lui 2015, cel mai târziu probabil în 2016, deci nu va avea niciun fel de influenţă asupra fazei în care aflăm acum cu alegerile prezidenţiale’, a spus Klaus Iohannis într-o conferinţă de presă.

CITEŞTE ŞI Klaus Iohannis: M-am născut în România, sunt cetăţean român şi numai român

Liberalul s-a întrebat dacă nu cumva ANI creează unele din aceste procese tocmai pentru a furniza teme de campanie electorală.

Liderul PMP, Elena Udrea, declara recent că există riscul ca România să aibă un candidat la prezidenţiale care în toamnă să fie declarat incompatibil, referindu-se la Klaus Iohannis.

„Încă un motiv pentru a vedea cât de şubred este acest proiect pe care ei (PNL şi PDL- n.r.) se grăbesc să îl facă astăzi. Ne putem trezi că după ce am avut un candidat la alegerile europarlamentare care se pare că va fi declarat incompatibil şi la Parlamentul European, să avem un candidat la prezidenţiale care va fi declarat incompatibil în toamnă”, a declarat Elena Udrea.

CITEŞTE ŞI Elena Udrea: Prezidenţiabilul KLAUS IOHANNIS ar putea fi declarat INCOMPATIBIL în toamnă