Klaus Iohannis nu participă miercuri la şedinţa CSM pe care ar trebui să o prezideze. Care este motivul

Președintele Klaus Iohannis nu va participa, miercuri, la ședința CSM. Șeful statului ar fi prezidat ședința în cazul în care ar fi participat, însă a trebuit să refuze invitația pentru că președintele, alături de soția sa, Carmen Iohannis, se află, în continuare, în vacanță în SUA.

05 ian. 2016, 17:54
Klaus Iohannis nu participă miercuri la şedinţa CSM pe care ar trebui să o prezideze. Care este motivul

Locul lui Klaus Iohannis la ședința CSM va fi luat de Simina Tănăsescu, consilier prezidențial de stat, coordonator al Departamentului Constituțional-Legislativ, scrie stiripesurse.ro

Citește și: Klaus Iohannis, la CSM. Un senator îi cere să DECLINE invitaţia: „Are procese pe rol. Miza este mare”

Plenul CSM se reuneşte miercuri pentru a-şi alege noua conducere, pentru funcţia de preşedinte candidând judecătorul Mircea Aron, iar pentru cea de vicepreşedinte procurorul Luminiţa Palade.

Pe ordinea de zi a şedinţei plenului CSM se află şi prezentarea raportului de activitate al instituţiei pe anul 2015 în mandatul judecătorului Marius Tudose – preşedinte şi al procurorului Bogdan Gabor – vicepreşedinte.

La ședința CSM a fost invitat și președintele Klaus Iohannis, care, potrivit Constituției, prezidează lucrările Consiliului la care participă.

Citeşte şi: Consiliul Superior al Magistraturii îşi alege noua conducere UPDATE