Klaus Iohannis: Nu văd niciun motiv pentru suspendarea din funcţie a şefei DNA, vreau clarificări „urgente şi pertinente”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că nu vede niciun motiv pentru suspendarea din funcţie a şefei DNA, Codruţa Kovesi. Şeful statului a precizat că este bine că se fac verificări în legătură cu ”abordările media” care au apărut privind activitatea DNA şi a amintit că el este mulţumit de activitatea Parchetului general şi DNA.

04 iul. 2017, 11:37
Klaus Iohannis: Nu văd niciun motiv pentru suspendarea din funcţie a şefei DNA, vreau clarificări „urgente şi pertinente”

Președintele Klaus Iohannis a declarat că este foarte mulțumit de activitatea DNA și a Parchetului General. Iohannis susține că nu există motive de suspendare pentru Laura Codruța Kovesi, în ciuda înregistrărilor apărute în presă, dar și a războiului din interiorul instituției.

„Am fost informat despre aceste abordări media și cred că este bine să se verifice. Din iformațiille mele se fac verificări și în interiorul DNA, CSM se ocupa de anumite aspecte, am luat act de faptul ca ministrul Justitiei a solicitat o inspectie pe management„, a declarat Klaus Iohannis.

Inspecţia Judiciară a publicat planul de control la parchete, inclusiv la DNA şi PÎCCJ

Răspunzând unei întrebări, şeful statului a precizat că el s-a exprimat în repetate rânduri şi este ”foarte mulţumit” de activitatea Parchetului general şi a DNA şi de activitatea conducerii acestor instituţii.
 
Chestionat dacă este mulţumit şi după înregistrările care au apărut, Iohannis a afirmat:
 
Am auzit prea multe aşa-zise interceptări, ascultări, interpretări ca să mai cred în ele. Cei îndruituiţi de lege vor face verificările necesare şi până la urmă vom afla adevărul„, a spus acesta. 

Preşedintele Klaus Iohannis este de părere că astfel de scandaluri cum este cel de la DNA zguduie încrederea în instituţii:

Nu cred ca este afectata lupta antiocoruptie, se desfasoara la nivelul ei normal, dar nu vreau sa las impresia ca aceste scandaluri sunt bune, ele zguduie increderea cetăţenilor in institutii, vreau clarificari urgente si pertinente, vreau sa stiu ce este adevarat si neadevarat”, a spus preşedintele Iohannis. 

CSM discută, marţi, cererea lui Kovesi de revocare din funcţie a procurorilor Ţuluş şi Iorga. Reacţia şefei DNA