Klaus Iohannis: „Parlamentul să PICE legea amnistiei şi să aprobe cererile justiţiei”. Vezi LISTA PENALILOR

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.  Klaus Iohannis a cerut, luni, Parlamentului să se ţină de cuvânt, iar marţi să pună pe ordinea de zi Legea amnistiei şi a graţierii şi să o pice şi să ia în discuţie toate solicitările din partea justiţiei vizându-i pe parlamentari şi să le încuviinţeze.

17 nov. 2014, 09:21
Klaus Iohannis: „Parlamentul să PICE legea amnistiei şi să aprobe cererile justiţiei”. Vezi LISTA PENALILOR

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, solicită Parlamentului ca marţi să pună pe ordinea de zi legea amnistiei şi graţierii şi să respingă acest act normativ.

De asemenea, el cere ca în Parlament să se discute cererile de încuviinţare începerii urmăririi penale a parlamentarilor cu probleme în Justiţie.

‘Solicit Parlamentului să se ţină de cuvânt şi mâine să pună pe ordinea de zi legea amnistiei şi graţierii şi să o pice. Tot mâine rog Parlamentul să ia în discuţie toate solicitările venite din partea justiţiei şi să le încuviinţeze pe toate„, a spus Iohannis.

Senatul şi Camera Deputaţilor trebuie să voteze cererile DNA în cazul următorilor parlamentari:

Senatorii PSD Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu, acuzaţi de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi, respectiv, instigare la abuz în serviciu, trafic de influenţă şi spălare de bani, în Dosarul Microsoft. Senatorii juristi au amânat avizul pentru urmarirea penala a fostilor ministri Ecaterina Andronescu si Serban Mihailescu. Ecaterina Andronescu declara, la un moment dat: „Sunt amarata si revoltata”.

Ioan Adam, deputat PSD, acuzat de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, constituirea unui grup infracțional organizat și cumpărare de influență în Dosarul retrocedărilor ilegale de păduri. Parchetul a solicitat încuviinţarea arestării preventive a lui Ioan Adam şi Viorel Hrebenciuc în dosarul retrocedărilor, între timp Hrebenciuc a fost arestat preventiv, după ce a demisionat din Parlament. Viorel Hrebenciuc şi-a dat demisia din Parlament.

Mircea Roşca, deputat PNL. DNA a cerut încuviințarea arestării preventive a deputatului PNL MIRCEA ROȘCA, acuzat de procurori de trafic de influență, din care una în formă continuată. 

Ion Diniţă, deputat PC, acuzat de complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită, în dosarul Căncescu. DNA a cerut Camerei Deputaţilor încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputatului Ion Diniţă, pus sub acuzare în dosarul de corupţie în care este cercetat şi preşedintele CJ Braşov, Aristotel Căncescu.  Diniţă este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

CITEŞTE ŞI Klaus Iohannis cere DEMISII în Guvern: Cineva trebuie să suporte dezastrul votului din diaspora

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.  Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a obţinut 54,50% din voturi în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale de duminică, iar reprezentantul Alianţei PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, 45,49 %, potrivit datelor comunicate luni, la ora 11,00, de Biroul Electoral Central, după centralizarea proceselor verbale din 18.673 secţii de votare, reprezentând 99,07 %.